x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Daily Telegraph de un miliard de dolari

Daily Telegraph de un miliard de dolari

19 Iun 2004   •   00:00

Miliardarii David si Frederick Barclay si un consortiu de fonduri de investitii au ramas singurii participanti la licitatia pentru cotidianul britanic Daily Telegraph.

Daily Mail & General Trust, care editeaza tabloidul omonim, s-a retras din cursa din cauza pretului prea mare, transmite Reuters. Retragerea sa din competitie lasa terenul liber pentru magnatii Barclay, care detin hotelul Ritz din Londra si cotidianul Scotsman, si pentru un consortiu format din fondurile 3i si Veronis Suhler Stevenson. Grupul de presa Telegraph, care cuprinde Daily Telegraph, Sunday Telegraph si revista The Spectator, a fost scos la vanzare dupa o disputa aprinsa intre consiliul de administratie al Hollinger si fostul sau director executiv Conrad Black. Hollinger a recunoscut ca a exagerat cifrele referitoare la tirajul cotidianului sau Chicago Sun-Times.

Desi oferta desemnata castigatoare ar putea ajunge pana la 700 milioane lire sterline (peste un miliard de dolari), pretul nu este singurul element important.

×
Subiecte în articol: economic