x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Dănilă a demisionat de la BCR

Dănilă a demisionat de la BCR

de Jurnalul National    |    23 Oct 2007   •   00:00

Nicolae Dănilă, preşedintele executiv al Băncii Comerciale Romăne, a demisionat azi după saşte ani de conducere a celei mai mari bănci romăneşti. Dănilă va fi inlocuit de Manfred Wimmer, vicepreşedintele executiv al băncii.
Potrivit Mediafax, Manfred Wimmer urmează să asigure interimatul incepănd cu data de 1 decembrie.

"Consider că, impreună cu intreaga echipă BCR, am obţinut pănă acum un succes deosebit. Astăzi doresc să-i informez pe clienţii şi pe partenerii noştri, pe colegii mei precum şi piaţa per ansamblu că, in baza intelegerii reciproce cu acţionarul majoritar, voi părăsi banca incepănd cu 1 decembrie 2007. Sunt convins că succesorul meu va continua povestea de succes a BCR şi le urez, pe această cale, dănsului şi băncii, toate cele bune", a declarat Nicolae Dănilă in comunicatul băncii.

Dănilă a fost numit preşedinte al Băncii Comerciale Romăne in anul 2000, odată cu fuziunea dintre BCR şi Bancorex, şi a păstrat această poziţie după privatizarea băncii din 2005. Anterior, Dănilă a fost preşedinte al Bancorex.


DESPÃ...RŢIRE. "Am dori să ii mulţumim lui Nicolae Dănilă pentru contribuţia crucială pe care a adus-o la rezultatele financiare solide ale Băncii Comerciale Romăne. El a fost cel care ne-a oferit stabilitatea necesară, experienţa extinsă precum şi angajamentul său personal pentru succesul programului de integrare a Băncii Comerciale Romăne in cadrul Erste Group. Inţelegem şi respectăm această decizie, al cărei moment l-am agreat impreună. Domnul Dănilă ne părăseşte cu cele mai bune urări de viitor din partea noastră", a comentat Andreas Treichl, preşedinte executiv al Erste Group, acţionarul majoritar al BCR.


URMAŞUL. Manfred Wimmer a condus echipa responsabilă de achiziţia Băncii Comerciale Romăne de către Erste Group. In prezent acesta este vicepreşedinte şi membru al Comitetului Executiv al BCR, responsabil cu integrarea in cadrul Erste Group. "Manfred Wimmer este soluţia ideală pentru această poziţie. Dumnealui cunoaşte foarte bine atăt grupul Erste, căt şi operaţiunile noastre din Romănia şi este perfect pregătit pentru a genera efecte maxime din sinergiile de grup şi avantajele competitive ale BCR pentru a duce banca la nivelul următor", a comentat Andreas Treichl asupra alegerii noului CEO.
Manfred Wimmer va ocupa temporar poziţia de CEO. Priorităţile sale vor fi finalizarea Programului de Integrare şi Dezvoltare, imbunătăţirea sistemului de management şi a modelelor de performanţă in BCR, precum şi intărirea poziţiei de lider de piaţă a băncii.

După finalizarea procesului de integrare, va fi numit un nou preşedinte, care va putea dedica intreaga sa atenţie clienţilor băncii şi dezvoltării poziţiei de piaţă a BCR, se mai spune in comunicat.

×