x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie De la Rafo la Jafo şi acum la vânzare

De la Rafo la Jafo şi acum la vânzare

de Adrian Stoica    |    13 Apr 2018   •   12:45
De la Rafo la Jafo şi acum la vânzare

Aflată în insolvenţă şi cu activitatea oprită de mai mulţi ani, rafinăria Rafo Oneşti va fi scoasă astăzi la vânzare, după ce Tribunalul Bacău a aprobat planul de reorganizare. Licitaţia este programată să înceapă la ora 14, iar preţul de pornire al licitaţiei va fi de 59,5 milioane de dolari, fără TVA.

În condiţiile în care nu va exista nici o ofertă, va fi organizată o nouă licitaţie în 15 zile la un preţ de pornire de 85 % din valoarea iniţială a activelor. „Pe parcursul perioadei de insolvenţă, respectiv observaţie, Rafo a fost vizitată de diverse delegaţii din Iran, Irak, Italia, Luxemburg, Rusia, Georgia, Elveţia, Ucraina, Austalia, America, Turcia şi alte state, delegaţii care au rămas surprinse că Rafo există cu toate unităţile bine conservate şi în opinia lor, după mici teste de audituri tehnice, au constatat faptul că unitatea poate constitui un centru pentru dezvoltarea unor afaceri în domeniul prelucrării ţiţeiului şi petrochimiei, precizând că vor veni cu oferte pentru licitaţie”, ne-a declarat Ion Marin, liderul sindical de pe platformă.

Conform planului de reorganizare, preţul minim de vânzare a activelor nu va putea coborâ sub 29,75 milioane de dolari, fără TVA.

Circa 97% din acţiunile societăţii Rafo Oneşti sunt deţinute de către compania Petrochemical Holding, grup înregistrat în Austria şi controlat de omul de afaceri rus Iakov Goldovski.

 

 

×
Subiecte în articol: rafo vanzare