x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Delta Dunarii - Comisia Europeana cere Ucrainei incetarea constructiei pe Bistro

Delta Dunarii - Comisia Europeana cere Ucrainei incetarea constructiei pe Bistro

22 Oct 2004   •   00:00

Reprezentantii Comisiei Europene au recomandat Ucrainei incetarea activitatilor in zona construirii canalului Bistroe pana la realizarea unui studiu de evaluare.

Click pentru a mari imaginea
INVESTITII. Lucrarile de reabilitare a Deltei vor costa circa 2 milioane de euro pe an
La sediul Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor a avut loc intalnirea Grupului interinstitutional constituit in scopul elaborarii Strategiei de diminuare a efectelor constructiei si exploatarii unei cai navigabile pe bratul Chilia - Bistroe. Astfel, reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe au prezentat rezultatele intalnirii care a avut loc la Geneva, convocata la solicitarea partii romane si la care au participat reprezentanti ai tuturor conventiilor internationale de protectie a mediului, precum si delegati ai Comisiei Europene. Reuniunea de la Geneva a recomandat partii ucrainene incetarea tuturor activitatilor in zona construirii canalului Bistroe pana la realizarea unui studiu de evaluare a impactului.

RECONSTRUCTIE. Actiunile si masurile de reconstructie ecologica propuse in studiu sunt orientate spre lucrari hidrotehnice de mica amploare, care implica un impact redus asupra mediului si costuri estimate la circa 1,5-2 milioane euro pe an in perioada 2005-2008. Lucrarile necesare pentru amenajarea bratului Chilia vor perturba grav echilibrul ecologic si hidrologic al zonei, afectand intreaga regiune a Deltei Dunarii. Partea romana sustine ca realizarea proiectului va avea consecinte grave asupra Deltei secundare - Chilia, va afecta echilibrul ecologic al zonei, inclusiv al Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii" si, nu in ultimul rand, va aduce pierderi economice pescarilor din zona. (Catalin Budescu)

×
Subiecte în articol: economic