x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Despăgubiri: Bani pentru centura de nord a Capitalei

Despăgubiri: Bani pentru centura de nord a Capitalei

02 Iul 2008   •   00:00

Fondurile bugetare din care sînt despăgubiţi deţinătorii terenurilor expropriate pentru lucrările de extindere la patru benzi a centurii de nord a Capitalei au fost majorate din nou, cu încă 22,8 milioane lei



Fondurile bugetare din care sînt despăgubiţi deţinătorii terenurilor expropriate pentru lucrările de extindere la patru benzi a centurii de nord a Capitalei au fost majorate din nou, cu încă 22,8 milioane lei (6,2 milioane euro), ajungînd la 65,6 milioane lei, ca urmare a suplimentării listei de proprietari.
Suplimentarea fondurilor şi completarea listei de proprietari despăgubiţi cu aproape 50 de persoane fizice şi firme, printre care Astra Holding, Philip Morris şi Parmalat România, pentru o suprafaţă totală de teren de 52.259 metri pătraţi, au fost decise recent de Guvern, prin hotărîre.
   

BANI. Suma alocată iniţial de Executiv, printr-o hotărîre adoptată în toamna anului trecut, a fost de 29,3 milioane lei, pentru 67.553 metri pătraţi teren. La începutul acestui an, fondurile destinate despăgubirilor au fost suplimentate cu 13,5 milioane lei, pentru încă 30.462 metri pătraţi teren expropriat.
Lucrările de extindere la patru benzi a centurii de nord a Capitalei vor costa 253 milioane lei şi vor fi executate pe trei tronsoane, pînă în 2009, cu fonduri de la bugetul de stat. Centura de nord a Capitalei va face legătura între DN1 Bucureşti-Ploieşti, Autostrada Bucureşti-Piteşti şi Autostrada Soarelui.

×
Subiecte în articol: economic