x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Dezvoltare - Trafic fluent in nordul Capitalei

Dezvoltare - Trafic fluent in nordul Capitalei

26 Apr 2007   •   00:00
Dezvoltare - Trafic fluent in nordul Capitalei

Vara viitoare bucureştenii, dar şi cei aflaţi in tranzit in zona de nord a Capitalei, vor beneficia de o fluidizare semnificativă a traficului. Primarul comunei Voluntari, Florian Pandele, a anunţat că s-a incheiat licitaţia pentru extensia şoselelor din nordul Capitalei iar, la 15 iunie, incep lucrările. Afirmaţia a fost făcută la seminarul dedicat dezvoltării zonei de nord a Bucureştiului, organizat de Impact SA şi publicaţia Săptămana Financiară.

DEZBATERE Primari, dezvoltatori, arhitecţi, avocaţi, reprezentanţi ai regiilor de utilităţi publice: Apa Nova, Distrigaz şi Electrica au incercat să găsească soluţii pentru ameliorarea problemelor cu care se confruntă cei care lucrează sau locuiesc in nordul Capitalei. Zona rezidenţială a capitalei - Pipera-Tunari-Otopeni-Mogoşoaia - se confruntă cu lipsa unei canalizări eficiente dar, in mod cu totul special, cu un trafic devenit haotic şi de neimaginat, acum caţiva ani.

INFRASTRUCTURĂ Preşedintele director-general al Impact SA, Dan Ioan Popp, a declarat că, deşi "40%-50% dintre politicieni, directori de regii şi oameni de afaceri din zona metropolitană cu o rază de 30 km locuiesc şi au locul de muncă in aşa-numitul "cluster" Bucureşti Nord, nu au reuşit, in 17 ani, să determine realizarea investiţiilor in infrastructura de drumuri şi reţele, care ar aduce tuturor economii mari de timp şi scădere a stresului, care ne scurtează viaţa". Invitaţi la provocarea Impact şi Săptămana Financiară, primarii comunelor limitrofe au subliniat şi ei dificultăţile prin care trec, care se pot sintetiza astfel: bugete mici, nevoi mari.

Dacă şoselele din nordul Capitalei se vor lărgi şi se vor rezolva şi toate problemele legate de utilităţi, specialiştii din domeniul iomobiliar prognozează că valoarea terenurilor şi a proprietăţilor se va dubla, in următorii 5-6 ani.

×
Subiecte în articol: economic capitalei