x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Dispută pe taxa auto

Dispută pe taxa auto

12 Mar 2008   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu i-a trimis ieri o scrisoare premierului Tăriceanu în care îi cere să anuleze prin ordonanţă de urgenţă taxa auto, acuzându-l că prin aplicarea unor astfel de măsuri îi desconsideră pe români.

Preşedintele Traian Băsescu i-a trimis ieri o scrisoare premierului Tăriceanu în care îi cere să anuleze prin ordonanţă de urgenţă taxa auto, acuzându-l că prin aplicarea unor astfel de măsuri îi desconsideră pe români. Băsescu îi atrage atenţia lui Tăriceanu că, în conformitate cu articolul 90 din Tratatul de instituire a Comunităţii Europene, între statele membre “sunt interzise taxele vamale la import şi la export sau taxele cu efect similar, în cazul de faţă, taxa de primă înmatriculare a autoturismelor şi autovehiculelor”.

 

 

RIPOSTĂ. În replică, Tăriceanu l-a acuzat pe şeful statului că este în căutare de voturi ieftine şi că nu a înţeles importanţa taxei auto. “Am să-i scriu preşedintelui să nu mai trimită scrisori, că văd că le primesc pe la tv şi atunci nu mai are rost să strice atâta hârtie, stăm să ne uităm la televizor. Mi-aş dori, cum este peste tot în Europa, ca România să aibă un preşedinte responsabil, pătruns de probleme reale ale ţării şi nu permanent în alergare după voturi”, a spus Tăriceanu.

 

 

Taxa, anulată. Bogdan Ciucă, liderul deputaţilor PC, a lansat însă o invitaţie tuturor partidelor parlamentare să susţină iniţiativa legislativă a Partidului Conservator care prevede anularea taxei auto şi returnarea banilor. “Orice altă acţiune în afara sprijinirii proiectului de lege al PC care anulează taxa de primă înmatriculare reprezintă doar o acţiune electorală şi o declaraţie politică”, a mai spus Ciucă.
×
Subiecte în articol: economic