x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Drive-test pentru legile economice

Drive-test pentru legile economice

18 Sep 2004   •   00:00

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) propune ca, printr-un anumit mecanism guvernamental, proiectele de legi si reglementari cu impact economic sa fie supuse unui "test de competitivitate", care sa stabileasca influenta pe care o vor avea asupra competitivitatii economiei, a companiilor si produselor romanesti in context european.

"Principalul obiectiv al guvernarii 2005-2008, oricine va fi la putere, trebuie sa-l constituie asigurarea competitivitatii in context european. Pana acum am construit caroseria vehiculului economic romanesc, dar trebuie pus la punct motorul care sa reziste la competitia de pe autostrazile europene", a declarat ieri Florin Pogonaru (foto), presedintele AOAR.

In structura noului guvern, un ministru sau chiar un vice prim-ministru ar urma sa se ocupe de acest proces de testare a proiectelor de legi si reglementari si ar trebui sa se ocupe de relatiile Executivului cu mediul de afaceri, asa cum exista demnitari care se ocupa de relatiile cu sindicatele sau cu Parlamentul.

Intrebat despre tehnologia pe care ar trebui sa se bazeze procesul de testare a efectului de competitivitate indus de reglementarile noi, Pogonaru a spus ca, pe structura actuala a MIE, s-ar putea organiza elaborarea de studii comparative a impactului de competitivitate a legislatiei romanesti fata de alte tari. "Am sti cui sa cerem demisia daca efectele vreunei legi ar fi defavorabile", a adaugat Florin Pogonaru. (Adrian N. Ionescu)

×
Subiecte în articol: economic