x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie E.ON România a incheiat un protocol de colaborare cu CERT-RO

E.ON România a incheiat un protocol de colaborare cu CERT-RO

12 Apr 2018   •   13:03
E.ON România a incheiat un protocol de colaborare cu CERT-RO

E.ON România şi Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) au semnat un protocol de colaborare care are ca principal scop schimbul de informaţii în domeniul securităţii cibernetice.

 

Potrivit unui comunicat de presă al distribuitorului de gaze şi electricitate, protocolul dintre cele două entităţi vizează şi susţinerea campaniilor privind conştientizarea riscurilor din domeniul securităţii cibernetice, precum şi facilitarea schimbului de experienţă între specialişti.

Prin intermediul protocolului, CERT-RO îşi extinde reţeaua de parteneri din sectorul energetic, în contextul transpunerii în legislaţia naţională a Directivei privind adoptarea de măsuri pentru un nivel comun ridicat de securitate a reţelelor şi a sistemelor informatice în Uniunea Europeană (Directiva NIS). Astfel, legea de transpunere va impune măsuri minime de securitate şi cerinţe de notificare operatorilor de servicii din mai multe sectoare esenţiale: energie, transporturi, utilităţi, sistemul bancar, sănătate, pieţe financiare şi infrastructuri digitale.

Specialiştii susţin că, odată cu creşterea rolului tehnologiilor digitale în infrastructura energetică, riscurile cele mai mari la adresa sistemelor sunt reprezentate de atacurile cibernetice. Studiile de piaţă arată că, în cea de-a doua jumătate a anului trecut, cel mai mare număr de atacuri cibernetice a avut loc împotriva organizaţiilor din domeniul energiei şi a integratorilor de sisteme industriale de control. AGERPRES

×