x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC-BUSINESS/Info

ECONOMIC-BUSINESS/Info

24 Feb 2005   •   00:00

25 FEBRUARIE 2005
SPRIJIN. Alianta pentru Dezvoltarea Economica a Romaniei (ADER), care reprezinta vocea unica a comerciantilor si a altor structuri profesionale din economie, dezaproba modul in care Guvernul Tariceanu a intervenit in organizarea CCIRB, prin HG nr. 95/2005. De aceea, ADER cere Guvernului anularea acestui act normativ, se arata intr-un comunicat al Aliantei. "Guvernul are obligatia sa sprijine camerele de comert si industrie si nu sa le destabilizeze, sa respecte aplicarea procedurilor de transparenta legale in administratia publica, ceea ce in cazul acesta nu s-a realizat", se arata in comunicatul ADER. (Daniela Ivan)

ROMTELECOM. RomTelecom a inregistrat, anul trecut, venituri operationale de 839,1 milioane de euro, in crestere cu 5% comparativ cu 2003, in timp ce profitul anual net a atins 107,1 milioane de euro, fata de pierderile de 13,1 milioane de euro din 2003, conform datelor prezentate de conducerea companiei. Numarul de linii telefonice instalate a crescut cu 0,2% in 2004, depasind 4,337 milioane, iar gradul de digitalizare al retelei la nivel national s-a majorat cu 12%, pana la 80%. James Stuart Hubley, directorul general al companiei, a declarat ca isi doreste ca pana la jumatatea anului sa gaseasca o solutie care sa-i ofere un partener viabil in domeniul telecomunicatiilor GSM pentru CosmoRom.

INSULA MARE. Situatia contractului de concesionare a Insulei Mari a Brailei (IMB) incheiat cu firma TCE Trei Brazi a lui Culita Tarata nu a fost inca clarificata, a declarat Barna Tanczos, directorul Agentiei Domeniilor Statului (ADS). "Atat timp cat procesul privind IMB este pe rol, nu se poate rezilia contractul", a adaugat Tanczos. Conform unei decizii a Tribunalului Braila, terenul din IMB pe care, conform contractului de arenda, il exploateaza acum TCE Trei Brazi trebuie atribuit, direct spre concesionare, "proprietarului activelor din IMB", adica societatii Agricost Iasi. ADS-ul va contesta aceasta decizie. Asa ca, din cauza proceselor si a incertitudinii privind concesionarul, cele peste 58.600 de hectare de teren agricol din IMB risca sa ramana nelucrate. (Florina Zainescu)

×
Subiecte în articol: economic