x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC-BUSINESS/Info

ECONOMIC-BUSINESS/Info

15 Feb 2005   •   00:00

16 FEBRUARIE 2005
SCUMPIRI. De la 1 aprilie, pretul energiei electrice va fi majorat, "cel mai probabil" cu 2,5%, a declarat, ieri, ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres. El a precizat ca cea mai mare parte a veniturilor obtinute in urma majorarii a fost directionata catre Transelectrica si unele filiale ale Electrica, in detrimentul producatorului de energie Termoelectrica. Ministrul a precizat ca va avea discutii cu noua conducere a Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei pentru a stabili o redistribuire a veniturilor obtinute in urma majorarii pretului. Seres a mai anticipat ca pretul gazelor naturale ar putea scadea cu pana la 4%, la sfarsitul acestui an, in urma aprecierii monedei nationale in raport cu dolarul.

TERENURI - IMPOZITUL NU CRESTE IN 2005. "Nu este indicat ca impozitul pe terenurile agricole sa creasca. Cel putin nu in 2005", a declarat Gheorghe Flutur, ministrul Agriculturii. "Aceasta a fost doar o ipoteza lansata de Ministerul Finantelor in timpul negocierilor cu FMI. Romania are ca prioritate retrocedarea terenurilor si reorganizarea exploatatiilor agricole, astfel incat acestea sa devina profitabile ca sa avem ce impozita", a precizat acesta. Declaratia intervine dupa ce primul ministru Calin Popescu Tariceanu a declarat ca impozitul pe terenurile agricole trebuie sa creasca de la 11.000 lei/ha "la un nivel care sa fie rezonabil". (Florina Zainescu)

ACTIUNI. "Pentru a ajuta procesul de transformare a Bursei de Valori in societate pe actiuni, am decis sa precizam in legea pietei ca transferul capitalului social catre viitorii actionari, actualii membri ai Asociatiei BVB, se face cu titlu gratuit", a declarat ieri Varujan Vosganian, presedintele Comisiei de Buget, Finante si Banci a Senatului. In 10 ianuarie, cele 67 de societati de brokeraj membre au decis repartizarea in mod egal a celor 2.057.503 actiuni ordinare in valoare nominala de 100.000 lei fiecare, echivaland cu 5.076.229 euro, la cursul mediu pe 2004. (Adrian N. Ionescu)

×
Subiecte în articol: economic