x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC/Stirile zilei - 15 iunie 2004

ECONOMIC/Stirile zilei - 15 iunie 2004

15 Iun 2004   •   00:00

Petrom - Privatizarea,in linie dreapta

O delegatie a grupului austriac OMV, condusa de presedintele consiliului de administratie, Wolfgang Ruttenstorfer, se afla la Bucuresti pentru a discuta cu autoritatile romane despre privatizarea Petrom, a declarat ieri ministrul Economiei si Comertului, Dan Ioan Popescu. "Negociem in aceasta dupa amiaza si la noapte cu delegatia OMV si zilele acestea va voi invita la o conferinta de presa pentru a va spune rezultatele", a spus Popescu. (Adrian N. Ionescu)

Proprietate - Enel preia Electrica Banat si Dobrogea

Autoritatile romane si grupul italian Enel vor semna in cateva zile contractul de privatizare a societatilor Electrica Banat si Electrica Dobrogea. Cele doua parti au stabilit forma finala a contractului de privatizare si pretul, a declarat Lucian Boghiu, directorul general al Electrica. Enel va detine pachetele majoritare la cele doua filiale dupa preluarea directa a 24,6% din actiuni si majorarea capitalului. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica inca.

Thomson - Suspect de fals in declaratiile vamale

Producatorul de electronice Thomson este suspectat ca nu a achitat anumite taxe vamale la import, la inceputul anilor 2000, potrivit Oficiului European Impotriva Fraudei (OLAF). OLAF a deschis o ancheta in ianuarie 2002, "in legatura cu posibila comitere a unui fals in declaratia de origine pentru televizoarele color importate din Thailanda, in scopul eludarii platii drepturilor antidumping", noteaza cotidianul francez Le Figaro. OLAF refuza deocamdata sa dezvaluie suma pe care Thomson va trebui sa o plateasca, dar serviciile vamale ale statelor europene cred ca este vorba de cateva zeci de milioane de euro. Conducerea Thomson nu ar fi primit deocamdata o instiintare oficiala in acest sens.

Petrol - Credit pentru Petromidia

Rompetrol Rafinare a contractat de la BRD - GSG un credit de 45 milioane USD, care va fi utilizat pentru importul de titei. Rompetrol Rafinare SA este membru al Grupului Rompetrol si opereaza rafinaria Petromidia. Creditul este pe termen de un an, iar oficialii Rompetrol considera ca va folosi acest instrument la eficientizarea achizitiilor de materie prima si la optimizarea capacitatii de productie a rafinariei. Grupul Rompetrol a avut o cifra de afaceri de 1,2 miliarde USD anul trecut. Rompetrol Rafinare este cotata la Bursa de Valori Bucuresti, ultimul pret fiind de 650 lei / actiune. (A.N. Ionescu)
×
Subiecte în articol: economic