x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC/Stirile zilei - 15 octombrie 2004

ECONOMIC/Stirile zilei - 15 octombrie 2004

15 Oct 2004   •   00:00
120 MILIOANE EURO IN INDUSTRIA AUTO. Compania franceza Montupet va investi, in urmatorii cinci ani, 120 milioane de euro pentru producerea de componente auto din aluminiu in Romania, conform Agentiei Romane pentru Investitii Straine. Prin aceasta investitie, Montupet devine liderul investitorilor straini din industria componentelor auto. Cu o cifra de afaceri de 423 milioane de euro in anul 2003, grupul francez detine in prezent fabrici in Franta, Spania, Marea Britanie, Canada si Mexic. (Catalin Budescu)

75 DE ANI DE TRENURI. Autoritatea Feroviara Romana (AFER) a aniversat ieri 75 de ani de experienta in transporturile pe calea ferata, manifestare gazduita de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) sub egida "De la locomotiva cu abur la trenurile moderne". Tot ieri AFER a sarbatorit si sase ani de existenta. In perspectiva aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, autoritatile au in plan modernizarea intregului sistem feroviar, a declarat Florin Ropot, directorul general al AFER. (Iohanna Onaca Purdea)

ROMAN - NECULAIE NU ESTE ACTIONAR MAJORITAR. Instanta Curtii de Apel Brasov a decis miercuri ca inscrierea la Registrul Comertului a mentiunii prin care omul de afaceri brasovean Ioan Neculaie a devenit actionar majoritar al fostei uzine de autocamioane Roman este ilegala. Neculaie a fost dat in judecata de Asociatia Pro Brasov, care l-a acuzat ca si-a insusit ilegal 80% din actiunile societatii. Asociatia a imprumutat de la Neculaie 1,6 miliarde de lei, pe care i-a garantat cu actiuni la societate. Deoarece nu a primit inapoi banii pana la termenul-limita, omul de afaceri a cerut Registrului Comertului sa se faca o mentiune de creante care sa-l desemneze

×
Subiecte în articol: economic