x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC/Stirile zilei - 15 septembrie 2004

ECONOMIC/Stirile zilei - 15 septembrie 2004

15 Sep 2004   •   00:00

Agricultura - SNIF se vinde la anu’

Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale va elabora, pana la 31 martie 2005, un studiu privind planul de privatizare a Societatii Nationale "Imbunatatiri Funciare" (SNIF), urmand ca procesul de privatizare sa inceapa pana la sfarsitul lunii septembrie 2005. Guvernul a aprobat, printr-o hotarare adoptata recent, planul de reorganizare globala a SNIF, reprezentand ansamblul de masuri etapizate de preluare a unei parti a activului patrimonial, de reorganizare a activitatii aferente acestui activ, prin infiintarea Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare si de divizare a SNIF, in vederea privatizarii unitatilor sale.

Finante - Titluri de stat pe trei ani

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a redus de la 3.000 miliarde lei la 2.100 miliarde lei valoarea titlurilor de stat programate pentru lansare in luna septembrie, anuland o serie de emisiuni cu scadenta de pana la un an si extinzandu-le pe cele cu maturitate de doi si trei ani. De la sfarsitul lunii august, Trezoreria Statului a organizat licitatii pentru doua emisiuni de certificate de trezorerie cu discont, din care una cu termen de trei luni si valoare de 300 de miliarde de lei, iar cealalta cu scadenta la sase luni, insumand 500 de miliarde de lei.

Privatizare - Se asteapta oferte pentru Electrica

Cele cinci companii interesate de preluarea Electrica Moldova si Electrica Oltenia vor depune pana in prima parte a lunii octombrie ofertele finale pentru a participa in continuare la procesul de privatizare. Companiile CEZ Cehia, EON Germania, Union Fenosa International Spania, AES SUA si Public Power Corporation - Grecia au depus, in luna mai, scrisori de interes pentru preluarea celor doua societati de distributie a energiei electrice. Comisia de privatizare a analizat documentele si a intocmit lista scurta cu investitorii precalificati, in care au fost incluse toate cele cinci companii interesate. Electrica Moldova are circa 1,29 milioane de clienti, numar apropiat de cel inregistrat de Electrica Oltenia - 1,34 milioane de clienti.

×
Subiecte în articol: economic