x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC/Stirile zilei - 16 septembrie 2004

ECONOMIC/Stirile zilei - 16 septembrie 2004

16 Sep 2004   •   00:00

Investitie - RomTelecom la ARtelecom

Furnizorul de servicii Internet ARtelecom si-a majorat, la inceputul lunii august, capitalul social cu 384,3 miliarde lei, de la 229,5 miliarde lei la 577,8 miliarde lei, prin aport in numerar si natura, operatiune insotita de conversia in actiuni a unor datorii fata de RomTelecom. "Aportul in numerar al actionarului majoritar RomTelecom, aproximativ 184,9 miliarde lei (circa 4,5 milioane euro - n.r.), va permite ARtelecom sa continue si sa finalizeze proiectele de dezvoltare a infrastructurii retelei aferente acestui an, respectiv achizitionarea de echipamente IT si aplicatii software", a declarat directorul general al ARtelecom, Voicu Albu. (Mediafax)

Telefonie - 800.000 de numere noi

Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) a extins resursele de numerotatie acordate companiilor Telcor Communications si Euroweb Romania, cu cate 400.000 de numere pentru servicii de telefonie fixa la nivel national, informeaza un comunicat al institutiei. Cele doua companii au solicitat si cate 10.000 de numere pentru fiecare judet al tarii, avand o arie de utilizare nationala. In plus, compania Telcor Communications a primit cate 1.000 de numere nationale pentru servicii de acces la retele de date si Internet si numere de acces universal.

Biroul de credit - Doar 60% din imprumuturi, monitorizate

Bancile care au furnizat date despre imprumuturile cu restante mai mari de 30 de zile, in prima luna de functionare a Biroului de Credit, au in portofoliu numai 60% din soldul creditelor acordate populatiei, a declarat Serban Epure, directorul Biroului de Credit. "Am semnat contracte de participare cu 21 de banci, reprezentand aproximativ 95% din piata creditului pentru populatie. Deocamdata sunt procesatori doar 14 institutii de credit, care acopera aproximativ 60% din finantarile acordate persoanelor fizice", a precizat acesta.

×
Subiecte în articol: economic