x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC/Stirile zilei - 19 mai 2004

ECONOMIC/Stirile zilei - 19 mai 2004

19 Mai 2004   •   00:00

Teapa cu pacura la Petrosani

Garda Financiara a descoperit „o teapa" de 975 de tone de pacura, realizata in urma unor tranzactii ilegale de doua firme din Petrosani si Caracal. Astfel, Garda prin institutiile regionale a reusit sa confiste intreaga cantitate de pacura si sa aplice amenzi de 2 miliarde de lei pentru firmele Terra Assit Group SA si IGO Caracal. De asemenea, bugetul de stat a fost prejudiciat prin neplata TVA si a impozitului pe profit aferent tranzactiilor ilicite desfasurate, suma totala nefiind inca stabilita de organele de control. (Catalin Budescu)

Incep constructiile la autostrada

Lucrarile la autostrada Brasov - Bors vor incepe intre 30 iunie si 4 iulie in comuna Ciurila, judetul Cluj, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, subprefectul judetului Cluj, Valentin Cuibus. Arheologii clujeni asteapta aprobarea Ministerului Transporturilor, a declarat Cristian Aurel Roman, directorul adjunct al muzeului. El spune ca sectorul care va fi cercetat se intinde in judetul Cluj pe o lungime de circa 56 de kilometri. Potrivit lui Roman au fost identificate in jur de 20 de obiective arheologice. (Irina Dobre)

Imprumut contra calamitatilor

Banca Mondiala va acorda Romaniei un imprumut de 150 milioane dolari pentru finantarea, in perioada 2004-2009, a unui program de diminuare a riscurilor in cazul producerii calamitatilor naturale, au declarat surse din Ministerul Finantelor. Imprumutul va fi acordat pe o perioada de 17 ani, cu termen de gratie de 5 ani, si va fi rambursat, de la bugetul de stat, in rate anuale egale, incepand cu anul 2009. Programul va fi finantat si de la bugetul de stat, cu o suma de aproximativ 50 milioane de dolari. (Dumitru Nicolae)

Cote foarte mici pentru zahar

Cotele de productie impuse de UE agricultorilor din Romania si Bulgaria pentru cereale si zahar ar putea provoca nemultumire. Comisia Europeana a propus pentru productia de zahar o cota de 109.164 tone pentru Romania si 4.752 tone pentru Bulgaria. Aceasta in coditiile in care tara noastra ceruse o cota de 500.000 de tone. In plus, subventiile pentru culturile de cereale si oleaginoase vor fi acordate folosind drept referinta suprafata arabila din perioada 2000-2002 - 7,013 milioane de hectare pentru Romania si 2,6 milioane de hectare in Bulgaria.
×
Subiecte în articol: economic