x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC/Stirile zilei - 23 septembrie 2004

ECONOMIC/Stirile zilei - 23 septembrie 2004

23 Sep 2004   •   00:00

Evaluare - Scrisoare FMI

Prima evaluare a acordului stand-by cu Romania este programata sa fie discutata miercuri noapte (din cauza decalajului de fus orar) de catre board-ul Fondului Monetar International (FMI). "Semnalele sunt pozitive si cred ca va fi sustinut si aprobat de membri", a afirmat Mihai Tanasescu, ministrul Finantelor Publice. El a mai spus ca toate conditiile au fost indeplinite si ca scrisoarea suplimentara contine datele referitoare la bugetul pe anul 2005. (Daniela Ivan)

Popesti Leordeni - Credit pentru sere

Banca Comerciala Romana (BCR) a acordat firmei Leoser un credit de 70 miliarde de lei, garantat de Guvern, suma fiind alocata pentru refacerea serelor de la Popesti Leordeni distruse de grindina, a declarat directorul general al firmei, Constantin Stanciu. El a precizat ca a fost organizata o licitatie la care au participat mai multe banci, refuzand, insa, sa nominalizeze vreunul dintre ofertanti. La inceputul lunii august, Guvernul a decis sa acorde garantii de stat pentru un credit de 70 miliarde de lei destinat societatii Leoser.

Evaziune - Firme controlate de ANAF

Inspectorii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) au verificat, in luna august, o serie de firme din domeniul constructiilor, sumele stabilite pentru plata la bugetul de stat insumand aproape 80 miliarde de lei. De asemenea, inspectorii fiscali au aplicat firmelor controlate amenzi contraventionale de 700 milioane lei si au formulat patru sesizari penale in cazuri suspectate de comiterea unor infractiuni. Prejudiciul total constatat in cazurile in care cercetarile vor fi continuate de institutiile abilitate se ridica la 2,6 miliarde de lei. (Catalin Budescu)

Hidromecanica - Se evalueaza ofertele

Comisia de privatizare a societatii Hidromecanica Brasov a cerut celor trei investitori interesati de preluarea pachetului majoritar de actiuni (SIF Transilvania Brasov, Fin Ivar SA Brasov si o persoana fizica) prezentarea ofertei finale, imbunatatite si irevocabile. In urma aplicarii grilei de evaluare, cel mai mare punctaj a fost obtinut de societatea Fin Ivar SA Brasov. In perioada urmatoare, comisia de privatizare va propune presedintelui AVAS termenii de finalizare a tranzactiei, urmand ca acesta sa decida daca au fost intrunite integral conditiile cerute de lege. (Catalin Budescu)
×
Subiecte în articol: economic