x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC/Stirile zilei - 4 septembrie 2004

ECONOMIC/Stirile zilei - 4 septembrie 2004

04 Sep 2004   •   00:00

CEC - Trei banci pentru consultanta Bancile de investitii Citigroup Global Markets, Cre-dit Suisse First Boston si JP Morgan au ramas in cursa pentru contractul de consultanta la privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), dupa evaluarea ofertelor tehnice, potrivit Ministerului Finantelor. Comisia de privatizare va selecta consultantul pana la sfarsitul lunii septembrie, dupa evaluarea ofertelor financiare ale acestor institutii.

Agricultura - Crescatorii de vaci vor primi pasuni

Producatorii agricoli care beneficiaza de sprijin de la stat pentru achizitionarea de juninci vor primi in folosinta gratuita, in limita terenurilor disponibile, o suprafata de 20 de hectare de pasuni sau fanete, potrivit unui proiect de lege aprobat de Guvern. Atribuirea acestor suprafete se face din domeniul privat al comunei, orasului sau municipiului respectiv, in baza unor contracte incheiate intre beneficiari si consiliile locale.

Estimare - Investitii de 2,5 miliarde de euro

Valoarea investitiilor straine ar putea ajunge la 2,5 miliarde de euro in acest an, cu 1,1 miliarde euro mai mult fata de 2003, a declarat Andrei Grigorescu, secretar de stat in Ministerul Economiei. Dupa primele sase luni ale lui 2004, investitiile straine totalizau 1,164 miliarde de euro. "Trebuie sa existe o politica locala prietenoasa, iar administratiile publice locale pot acorda o mana de ajutor oamenilor de afaceri", a declarat Grigorescu.

BRD - Francezii vor actiunile statului

Grupul Soci...t... Generale (GSG), actionarul majoritar al Bancii Romane pentru Dezvoltare, a depus singura oferta de cumparare a pachetului de 7,32% din actiunile bancii, pe care statul roman inca il mai detine. GSG ar ajunge la o pondere de 58,32% din capitalul bancii. Potrivit informatiilor de piata, tranzactia este evaluata la circa 40 de milioane euro, ceea ce ar conduce la un pret de 16.040 lei/actiune, la cursul valutar stabilit ieri. Ultimul pret inregistrat la Bursa de Valori a fost de 26.500 lei/actiune. (Adrian N. Ionescu)
×
Subiecte în articol: economic