x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC/Stirile zilei

ECONOMIC/Stirile zilei

28 Feb 2005   •   00:00

1 martie 2005

Privatizare - O oferta pentru Abrom Barlad

Firma Eymac Uluslarasi Insaat Ltd. Sti din Turcia a depus singura oferta pentru achizitionarea pachetului majoritar de actiuni detinut de stat la producatorul de materiale abrazive Abrom Barlad. Firma din Turcia va putea sa preia Abrom doar daca va dovedi ca are o experienta de peste cinci ani in domeniul producerii sau comercializarii produselor abrazive, conditia fiind unul dintre criteriile de precalificare stabilite de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului.

Covasna - Fabrici fara norme UE

Nici una dintre cele 13 fabrici de prelucrare a carnii din judetul Covasna nu corespunde normelor europene, in timp ce din cele 18 unitati de prelucrare a laptelui din judet, doar doua isi desfasoara activitatea conform normelor UE, potrivit directorului AJOFM Covasna, Kelemen Tibor, citat de Mediafax. El a afirmat ca inchiderea, din 2006, a fabricilor care nu corespund normelor UE ar putea duce la disponibilizarea a aproximativ 700 de persoane.

Petrol - Frigul si dolarul produc scumpiri

Frigul care s-a abatut asupra Occidentului si deprecierea dolarului american au produs scumpirea petrolului la marile burse ale lumii. Pentru a doua zi consecutiv, barilul de titei s-a mentinut peste 51 de dolari la New York si peste 48,6 dolari la Londra, cele mai inalt niveluri din ultimele 12 saptamani. Miscarea a fost produsa de fondurile speculative care incearca sa compenseze prin pret deprecierea dolarului fata de euro. Marii operatori de pe piata carburantilor din Romania se feresc sa comenteze propriile preturi. Oficialii Petrom spun ca in fiecare vineri se analizeaza efectele evenimentelor saptamanii asupra preturilor afisate sambata, iar analiza Rompetrol ar putea produce modificari lunea.

×
Subiecte în articol: economic