x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC/Stirile zilei

ECONOMIC/Stirile zilei

26 Oct 2004   •   00:00

26 OCTOMBRIE 2004

Credit garantat - Electrocentrale Galati ia 22 milioane $

Electrocentrale Galati, filiala a societatii Termoelectrica Bucuresti, va contracta un imprumut extern in limita a 22 milioane dolari pentru achizitionarea unor cantitati de pacura si gaze naturale necesare in perioada de iarna. Resursele energetice vor fi folosite in perioada octombrie 2004 - martie 2005 pentru producerea de electricitate si energie termica, precum si pentru formarea stocurilor.

Imprumutul extern, dobanzile, primele de asigurare, comisioanele si celelalte costuri aferente vor fi garantate in totalitate de Ministerul Finantelor Publice.

Lansari - Hidromecanica, din nou la vanzare

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a relansat la vanzare prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile, 50,96% din capitalul social al societatii brasovene Hidromecanica. Totodata, AVAS s-a hotarat sa vanda si compania Ciprom, cea mai mare societate de constructii aflata in portofoliul autoritatii. Capitalul social total al Ciprom este de aproape 56 de miliarde de lei, compania avand ca obiect principal de activitate efectuarea de constructii de cladiri si lucrari de geniu. Aflata in lichidare judiciara si sub administrare speciala, societatea Sere Brasov SA a fost lansata la privatizare. (Catalin Budescu)

Trafic - Centura cu patru benzi

Soseaua de centura a Capitalei va fi largita, pana in 2008, la patru benzi de circulatie, cele doua benzi existente in prezent fiind insuficiente pentru traficul in continua dezvoltare, a declarat Miron Mitrea. El nu a putut preciza costurile totale ale proiectului. "Dupa largirea la patru benzi ar putea urma o alta extindere, soseaua urmand sa aiba sase benzi, ca urmare a dezvoltarii traficului. Proiectul depinde, insa, de construirea celui de-al doilea inel ocolitor".

×
Subiecte în articol: economic