x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC/Stirile zilei - 6 septembrie 2004

ECONOMIC/Stirile zilei - 6 septembrie 2004

06 Sep 2004   •   00:00

Masura - BCR ar putea reduce dobanzile

Banca Comerciala Romana (BCR) ar putea reduce dobanzile in luna septembrie, dupa scaderea dobanzii de referinta la 18,75% de catre BNR la inceputul acestei luni, a declarat purtatorul de cuvant al BCR, Corneliu Cojocaru. "In contextul actual va fi vorba despre o scadere a dobanzilor la depozitele active, adica o relaxare a dobanzilor la credite", a spus Cojocaru. El a mai adaugat ca dobanzile la creditele in lei ar putea fi intre 19-27% pana la sfarsitul anului. Leii trebuie sa devina atractivi, iar Banca Nationala da semnale pietei in acest sens, iar piata trebuie sa le inteleaga, a explicat analistul de la Directia de Trezorerie a BCR Remus Serban.

Privatizare - Hidromecanica, la mana AVAS

Dupa ce controversatul om de afaceri Alexandru Crisan a reusit aproape sa o falimenteze, creand datorii imense, intreprinderea brasoveana Hidromecanica asteapta un nou proprietar. Astfel Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a admis trei oferte pentru pachetul majoritar de actiuni al uzinei: de la SIF Transilvania, alta de la firma Fin Ivar SA, iar ultima de la o persoana fizica din localitatea Bran. AVAS detine la aceasta companie 50,97%, iar SIF Transilvania 45,21% din capitalul social, fiind actionarii principali in cadrul societatii. In cazul in care nu va fi vanduta, Hidromecanica va intra in proces de lichidare voluntara. (Catalin Budescu)

Investitii - Dolari din Marea Britanie

Valoarea investitiilor britanice in Romania a ajuns la 1,2 miliarde de dolari, potrivit ambasadorului Marii Britanii la Bucuresti, Quinton Quayle, citat de Mediafax. Estimarile anterioare ale britanicilor nu depaseau 800 milioane de dolari, dar nici nu includeau investitiile companiilor mici si mijlocii, "prezente cu sutele, in special in domeniul textil" si nici "cresterea semnificativa" inregistrata mai ales in ultimele luni. (A.N. Ionescu)

×
Subiecte în articol: economic