x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC/Stirile zilei - 7 octombrie 2004

ECONOMIC/Stirile zilei - 7 octombrie 2004

07 Oct 2004   •   00:00

Proiect - Dracula Park reinvie la Snagov

Guvernul a aprobat constituirea parcului industrial turistic si de agrement Snagov pe terenul complexului agrozootehnic Vlasia, situat in localitatea Snagov din judetul Ilfov.
Realizarea proiectului necesita o investitie estimata intre 40-70 milioane de euro, parcul de la Snagov urmand sa cuprinda un un teren de golf, un hipodrom, un parc acvatic, o pista de carting, un circuit auto, precum si o zona speciala reprezentand Romania in miniatura. Proiectul, cunoscut initial sub denumirea de "Dracula Park", a fost lansat in noiembrie 2001, locatia aleasa atunci fiind Sighisoara.

Evolutie - Pretul terenurilor a sarit in aer

Pretul terenurilor intravilane a crescut in acest an de aproape trei ori, pana la 372 milioane lei pe hectar, fata de nivelul mediu anual inregistrat in perioada 1998-2003, se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii.
Si suprafetele din extravilan au fost vandute la valori duble, pretul mediu al acestora crescand de la 10,4 milioane lei pe hectar in ultimii sase ani, la 19,3 milioane lei pe hectar la ora actuala. Cele mai scumpe terenuri extravilane sunt in Ilfov - 191,5 milioane lei pe hectar, pretul mediu - si Bistrita-Nasaud - 56,1 milioane lei pe hectar. (Florina Zainescu)

×
Subiecte în articol: economic