x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC/Stirile zilei - 7 septembrie 2004

ECONOMIC/Stirile zilei - 7 septembrie 2004

07 Sep 2004   •   00:00
BCR ASIGURARI ISI CRESTE CAPITALUL. BCR Asigurari si-a majorat capitalul social cu 154 miliarde lei, respectiv de la 96 miliarde lei la 250 miliarde lei, prin aport in numerar al actionarilor, operatiune in urma careia Banca Comerciala Romana va controla, direct, un pachet de 60,9% din actiunile asiguratorului, comparativ cu 20% anterior.

Circa 7.850 de persoane fizice vor detine 18,3% din actiunile BCR Asigurari, comparativ cu 25,7% inainte de majorarea capitalului social.

Noua structura a actionariatului va fi aprobata in sedinta AGEA din data de 22 septembrie.

TOT DESPRE IMM. "Accesul la informare si Facilitati Financiare pentru intreprinderile mici si mijlocii" este titlul volumului lansat recent pe piata care analizeaza atent ceea ce inseamna dezvoltarea sectorului privat in economia romaneasca in contextul integrarii europene.

Capitole distincte se refera la progresul facut in Romania in privinta sprijinirii si dezvoltarii IMM-urilor, imbunatatirea mediului de afaceri pentru IMM-uri, precum si cresterea accesului la informatii si servicii de consultanta care sa permita dezvoltarea acestui segment foarte important din economia romaneasca la standarde europene.

SONDAJE LA FISC. Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va sonda opinia contribuabililor despre calitatea asistentei oferite de administratiile financiare din Bucuresti, informeaza un comunicat al institutiei.

ANAF va trimite saptamanal, incepand din 9 septembrie, cate un reprezentant la sediile administratiilor si va pune la dispozitia populatiei chestionare care pot fi completate sub rezerva anonimatului.

ANAF va prelua, la inceputul anului viitor, si colectarea contributiilor pentru asigurari sociale, asigurata, in prezent, de institutii cum ar fi Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca si Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale. (Andreea Mihart)
×
Subiecte în articol: economic