x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC - Stirle zilei

ECONOMIC - Stirle zilei

11 Mar 2004   •   00:00
Frauda la Goodyear

Mai multi directori de la subsidiarele europene ale Goodyear Tire & Rubber au parasit grupul american, in cursul acestei saptamani, dupa ce o ancheta interna a scos la iveala mai multe nereguli contabile. Goodyear a anuntat ca a descoperit nereguli contabile si in cazul operatiunilor din Statele Unite, estimand ca acestea vor anula, in urmatorii cinci ani, aproximativ 16 milioane de dolari din profitul operational. Cel mai mare producator american de anvelope din America de Nord a semnalat probleme contabile de trei ori in numai sase luni. (Mediafax)

Sprijin pentru comertul cu Serbia

Banca Romana de Comert Exterior Eximbank a semnat un acord de cooperare cu Banca Comerciala a Serbiei, KOMERCIJALNA BANKA AD BEOGRAD. In urma acestui acord agentii economici romani sunt sustinuti sa isi dezvolte si sa isi intensifice exporturile de bunuri si servicii in Serbia si Muntenegru, in conditii de siguranta. Cele doua banci vor oferi agentilor economici co-finantare, asigurare, reasigurare si asigurarea paralela, garantarea si schimbul de informatii comerciale. De asemenea, prin intermediul acestui Acord de Cooperare se are in vedere ieftinirea costurilor tranzactiilor comerciale bilaterale si acordarea reciproca de credite cu costuri cat mai reduse. (Mediafax)

Strainii au cheltuit 171 milioane dolari

Turistii straini au cheltuit, anul trecut, in Romania, peste 171 milioane de dolari prin intermediul cardurilor, se arata intr-o statistica Visa. Circa 68 de milioane de dolari au fost cheltuiti in magazine, hoteluri, restaurante si benzinarii. Tranzactiile la comercianti au totalizat 1,2 milioane de operatiuni, ceea ce reprezinta 40% din total. Valoarea medie a unei tranzactii de acest gen a fost de 146,4 de dolari. Cei mai cheltuitori au fost turistii americani (34 de milioane de dolari), urmati de italieni (21,9 milioane de dolari), francezi (19,7 milioane de dolari) si britanici 18,8 milioane de dolari. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: economic milioane dolari