x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Emil Boc: România nu va fi obligată să contribuie la capitalizarea FMI

Emil Boc: România nu va fi obligată să contribuie la capitalizarea FMI

09 Dec 2011   •   11:16
Emil Boc: România nu va fi obligată să contribuie la capitalizarea FMI

Intr-o interventie la Radio Romania Actualitati, premierul Emil Boc a declarat ca Romania nu va fi obligata sa contribuie la capitalizarea FMI, deoarece se afla printre tarile care au acord cu respectiva institutie financiara.

"Din datele pe care le am la acest moment, concluzia este ca tarile care sunt intr-un acord cu FMI nu contribuie la acest fond suplimentar, dar vom astepta concluziile UE pentru a vedea daca se mentine acest punct de vedere", a spus Boc, la RRA.

"Decizia de astazi este atat de importanta pentru ca in joc este soarta monedei euro, iar moneda euro este simbolul UE. Un colaps al monedei euro ar duce la un colaps al UE ca intreg. Astazi, nimeni rational nu isi doreste acest lucru. Consecintele unei astfel de prabusiri nu pot fi prevazute. Exista vointa politica pentru salvarea monedei euro", a continuat Emil Boc.

Declaratia premierului vine in urma deciziei luate in cea de-a doua zi de discutii de la summit-ul din capitala Belgiei, si anume ca statele non-euro vor contribui cu 50 de miliarde de euro la fondul de salvare al Uniunii, banii urmand a fi trimisi la FMI. (V.M.)

×