x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Eşec la vânzarea acţiunilor Petrom. Investitorii nu s-au înghesuit să cumpere

Eşec la vânzarea acţiunilor Petrom. Investitorii nu s-au înghesuit să cumpere

22 Iul 2011   •   11:30
Eşec la vânzarea acţiunilor Petrom. Investitorii nu s-au înghesuit să cumpere

Oferta prin care statul vrea sa vanda 9,84% din actiunile OMV Petrom (SNP) a esuat, deoarece investitorii au subscris mai putin de 80% din titluri, si va fi reluata, au declarat surse din piata de capital.

Guvernul urmeaza sa stabileasca o data cand va organiza o noua oferta de vanzare.

Premierul Emil Boc a declarat vineri ca Romania nu este disperata la acest moment pentru a vinde actiunile listate la Petrom la orice pret si in orice conditii, mentionand ca nu stie cate titluri au fost subscrise.

"Asteptam rezultatul comisiei de privatizare, dar Romana nu este disperata in momentul de fata sa vanda la orice pret si oricum. Am stabilit un pret minim, vedem care este situatia. Avantajul tarii este insa ca nu avem o situatie disperata astfel incat sa vindem la orice pret si in orice conditii", a spus Boc.Intrebat daca oferta va fi amanata in cazul in care subscriptiia este sub 80%, seful Guvernului a evitat un raspuns, spunand doar ca asteapta rezultatul comsiei.Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Dan Lazar a afirmat marti ca vanzarea pachetului va fi amanata pentru anul viitor in cazul in care statul nu va reusi sa vanda 80% din actiuni.Vanzarea unui pachet de aproximativ 10% face parte din intelegerile convenite de autoritatile romane cu FMI si Comisia Europeana.

×
Subiecte în articol: petrom acţiuni vanzare esec