x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie EximBank: strategie adaptata la criza si rezultate financiare pozitive

EximBank: strategie adaptata la criza si rezultate financiare pozitive

27 Dec 2011   •   11:14

EximBank, la fel ca toti jucatorii angrenati in economie, a cautat si a identificat cele mai potrivite strategii de afaceri pentru a se adapta noului context economico-financiar determinat de criza economica.

Faptul ca pentru prima data la conducerea bancii se afla o echipa executiva cu experienta in sistemul bancar privat, in pozitii de top-management, a permis bancii sa raspunda intr-un timp scurt cererilor venite din zona afacerilor si sa lanseze produse adaptate nevoilor companiilor.

'Aceasta conjunctura inedita a fost o provocare pentru noi, provocare pe care am acceptat-o si la care am raspuns cat mai rapid. Iar rezultatele inregistrate ne indreptatesc sa credem ca am reusit in mare masura sa oferim solutii cat mai apropiate de nevoile companiilor', a spus Ionut Costea, presedintele EximBank.

Astfel, in primele 11 luni din 2011 expunerea totala a EximBank (atat in nume si cont propriu, cat si in nume si cont stat) a fost de aproape trei ori mai mare fata de 2008. Vedeta portofoliului a ramas segmentul garantiilor care a crescut cu 68% fata de finalul lui 2010, fiind de aproape 9 ori mai mare fata de 2008.

'In conditiile unei contractii masive a pietei imobiliare, societatile comerciale au fost nevoite sa diversifice gama de garantii pentru accesarea de finantari. Astfel, oferta noastra pe acest segment a constituit o alternativa viabila atat pentru firme, cat si pentru bancile comerciale', a explicat oficialul bancii.

Avand aceste garantii din partea statului, companiile au putut accesa credite, de la noi sau de la alte banci comerciale, necesare dezvoltarii activitatii, atat pentru capital de lucru, cat si pentru importante proiecte de investitii.

×