x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie EximBank sustine extinderea firmelor romanesti in strainatate

EximBank sustine extinderea firmelor romanesti in strainatate

24 Dec 2011   •   04:03

EximBank sprijina extinderea companiilor romanesti in strainatate, facilitandu-le accesul la finantarea necesara pentru aceasta operatiune prin oferirea de garantii de stat, a declarat Oana Nuta, Directorul de Relatii Publice si Marketing al bancii.

"Sunt societati comerciale care s-ar putea gandi in aceasta perioada la achizitii de firme straine, consolidandu-si astfel pozitia si atunci cand concureaza pentru proiecte de pe piata locala. Uneori companiile autohtone se cantoneaza prea mult la nivelul pietei locale, desi ar putea sa-si extinda orizontul si implicit sa devina mai puternice in plan local. Noi putem sa le oferim asa-numitele garantii pentru internationalizare, concepute special pentru firmele care vor sa se extinda peste hotare', a mai adaugat aceasta .
Agentii economici care intentioneaza sa-si extinda activitatea in strainatate prin infiintarea de filiale, dezvoltarea filialelor existente sau prin achizitionarea de actiuni/parti sociale ale unei companii straine, pot beneficia de garantii de stat pentru creditele pe care le contracteaza in vederea derularii acestor operatiuni.
Garantia pentru internationalizare acopera pana la 80% din valoarea creditului contractat de la orice banca comerciala de pe piata. Operatorii economici pot obtine informatii despre produsele si serviciile bancii prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.

×