x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vești proaste pentru români. Facturile la energie ar putea crește din această toamnă

Vești proaste pentru români. Facturile la energie ar putea crește din această toamnă

de Redacția Jurnalul    |    31 Aug 2023   •   11:15
Vești proaste pentru români. Facturile la energie ar putea crește din această toamnă

Românii ar putea plăti facturi mai mari la energie din această toamnă, atrage atenția Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă.

Facturi mai mari pentru români, începând din toamnă: ”Vom avea o dublare la energie și mai mult decât o dublare la gaze!”

Motivul se regăsește în eliminarea subvențiilor la gaze și electricitate, ceea ce ar putea provoca dublarea facturilor. În timp ce bugetele consumatorilor vor scădea, profiturile furnizorilor ar putea crește cu 25%.

Însă eliminarea ajutorului de stat ar putea fi mai dificilă decât introducerea acestuia. 

”Fiecare client are un contract semnat cu un furnizor de energie și gaze, la un preț pe care l-a stabilit la un moment dat, în 2022, 2021, preț care astăzi este unul foarte ridicat.

În situația în care, de exemplu, mâine s-ar abroga legislația de plafonare, automat s-ar reveni la prețurile din contract, adică la niște prețuri mult mai ridicate.

Din analiza pe care am făcut-o în raport cu două facturi din București, una la energie electrică și una la gaze naturale, a rezultat că vom avea cel puțin o dublare la energia electrică și mai mult decât o dublare la gaze.

Un astfel de proces trebuie atent analizat și atent implementat, de așa natură încât să nu se ajungă în situația în care să avem o explozie a prețurilor facturilor românilor”, explică Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă, potrivit antena3CNN.

×
Subiecte în articol: facturi energie gaze electricitate