x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Finantare - Creste oferta de garantii pentru IMM-uri

Finantare - Creste oferta de garantii pentru IMM-uri

07 Oct 2004   •   00:00

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGC - IMM) va garanta creditele necesare solicitantilor pentru cofinantarea proiectelor SAPARD, in virtutea rediscutarii protocolului dintre FNGC - IMM si Agentia SAPARD.

INLESNIRE. Potrivit oficialilor celor doua institutii, posibilitatea de a asigura co-finantarea trebuie dovedita inainte de obtinerea fondurilor SAPARD. Sursa de cofinantare poate fi un credit, iar Agentia SAPARD incurajeaza atat firmele private solicitante, cat si bancile sa ceara garantiile FNGC - IMM. Fondul garanteaza creditele pentru proiectele de imbunatatire a prelucrarii si marketing-ului produselor agricole, de investitii in exploatatii agricole si de dezvoltare si diversificare a activitatilor economice.

ANALIZA GRATIS. FNGC - IMM nu solicita comision pentru analiza dosarului de garantare, iar comisioanele de garantare propriu-zisa sunt de 1,5% pentru garantiile pe termen scurt, de 2,5% pentru cele pe termen mediu si lung. Fondul acopera pana la 75% din valoarea creditelor pe termen mediu si lung de pana la 500.000 euro. FNGC - IMM are conventii de colaborare cu 14 banci si 12 reprezentante teritoriale, la Baia-Mare, Brasov, Bacau, Cluj, Craiova, Focsani, Iasi, Oradea, Ploiesti, Pitesti, Targu-Mures si Timisoara.

×
Subiecte în articol: economic