x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Fiscalitate - Cum vor fi impozitate salariile

Fiscalitate - Cum vor fi impozitate salariile

23 Oct 2004   •   00:00

Cota maxima de impozitare a salariilor va ajunge la 36%, la finele anului 2008, a afirmat ministrul Finantelor Publice, Mihai Tanasescu.

DANIELA IVAN

"Cota minima de impozitare a veniturilor va fi redusa in urmatorii patru ani, de la 18%, cat este in prezent, la 10%", a mai precizat Tanasescu. In ceea ce priveste cota medie de impozitare, acesta ar urma sa coboare, in acelasi interval de timp, la un nivel de 23%.

EXEMPLE. De anul viitor, numarul transelor va fi redus la trei. Cota cea mai redusa va fi de 14%, pentru venituri de maximum 2,7 milioane lei, iar cea maxima de 38%, pentru sume de peste 14,5 milioane lei. Pe langa acestea, cota intermediara se va situa la 26%. Reprezentantii Ministerului de Finante spun ca toata lumea va avea de castigat prin aplicarea noului barem. Conform calculelor, firmei de consultanta PricewaterhouseCoopers, prin aplicarea noului barem de impozitare, o persoana cu venituri brute de 300 euro lunar va plati un impozit de 42 euro, fata de 44 euro. In cazul unui venit brut de 500 euro, impozitul platit in prezent este de 101 euro, iar viitorul sistem reduce impozitul la 86 euro.

BANI

"Toti cetatenii vor castiga, de la cei care platesc 14%, pana la cei care platesc 38%. Concret, castigurile vor varia de la 100.000 de lei, pana la 700.000 de lei. Si acestia sunt bani adevarati deoarece calculele sunt facute pe inflatie prognozata de 6%, deci transele sunt reactualizate cu rata inflatiei" - Mihai Tanasescu, ministrul Finantelor Publice

×
Subiecte în articol: economic