x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie FMI: Noul acord UE este doar o soluţie parţială

FMI: Noul acord UE este doar o soluţie parţială

12 Dec 2011   •   07:07
FMI: Noul acord UE este doar o soluţie parţială

Acordul de integrare fiscala si coordonarea politicilor economice agreat de statele UE reprezinta un pas in directia corecta, dar nu o solutie completa pentru criza datoriilor de stat, a declarat economistul sef al Fondului Monetar International (FMI), Olivier Blanchard, citat de Reuters.

"Sunt mai optimist decat in urma cu o luna, cred ca s-au facut progrese. Ceea ce s-a intamplat saptamana trecuta este important, face parte din solutie, dar nu reprezinta solutia in intregime", a afirmat Blanchard la o conferinta de afaceri organizata de publicatia israeliana Globes la Tel Aviv.

Oficialul nu a precizat ce noi masuri ar fi necesare.

Intrebat daca declaratiile politicienilor europeni cauzeaza volatilitate pe piete, Blanchard a afirmat: "O buna parte din volatilitate provine din declaratii din Europa, care arata gama larga de opinii si incapacitatea de a ajunge la un proces decizional logic".

In legatura cu decizia liderilor europeni de a finanta bugetul FMI cu 200 miliarde euro, pentru a ajuta institutia sa sprijine tarile cu probleme din zona euro, a fost calificat de Blanchard drept 'foarte important'. 'Acum putem merge la alte tari sa le spunem: Europenii ne-au dat bani, voi puteti ajuta?', a aratat economistul sef al FMI.

×
Subiecte în articol: fmi ue olivier blanchard