x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ford a plătit 27,5 milioane de euro

Ford a plătit 27,5 milioane de euro

28 Iun 2008   •   00:00
Ford a plătit 27,5 milioane de euro

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a încasat ieri suma de 27,56 milioane de euro reprezentînd ajutorul de stat acordat ilegal la privatizarea Automobile Craiova (AC), încheiată cu grupul american Ford.Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a încasat ieri suma de 27,56 milioane de euro reprezentînd ajutorul de stat acordat ilegal la privatizarea Automobile Craiova (AC), încheiată cu grupul american Ford.

Ajutorul de stat acordat ilegal este în valoare de 26,92 milioane de euro, iar diferenţa de 633.632 euro reprezintă dobînda de 8,67% aplicată pentru perioada scursă între data transferului dreptului de proprietate, respectiv 20 martie, şi data plăţii. Ford a preluat 72,4% din acţiunile Automobile Craiova pentru 57 de milioane de euro.

În toamna anului trecut, după ce a avut loc semnarea contractului de privatizare, Comisia Europeană a deschis o investigaţie cu privire la această tranzacţie. După finalizarea anchetei, în februarie 2008, CE a solicitat Guvernului să recupereze 27 de milioane de euro de la AC.

×
Subiecte în articol: economic