x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Garda Financiara - Control la supermarket

Garda Financiara - Control la supermarket

29 Sep 2004   •   00:00

Autoritatea Nationala de Control, prin Garda Financiara, a desfasurat in perioada 13 - 20 septembrie 2004 o ampla actiune de control la principalele supermarket-uri din tara.

Actiunea comisarilor a vizat in special verificarea preturilor practicate la carnea de porc si paine si a nivelului adaosului comercial practicat de aceste magazine. In cadrul actiunii de control au fost verificate sapte lanturi de supermarket-uri cu o retea dezvoltata de magazine in principalele orase ale tarii, fiind controlate un numar total de 44 magazine apartinand acestor retele. Conform unor surse oficiale, prin controlul Garzii Financiare au trecut si bine cunoscutele Selgros, Metro, Cora si Carrefour.

PAINE SI CARNE. Astfel, in ceea ce priveste painea, din verificarile efectuate a rezultat ca aceste retele de magazine se aprovizioneaza cu sortimente largi de paine, nivelul maxim atins la adaosul comercial practicat pentru produsele de panificatie fiind de circa 26%. In ce priveste carnea de porc, controlul a avut in vedere comercializarea sortimentelor cu ponderea cea mai mare in desfacerea catre populatie, adaosul maxim inregistrat fiind de circa 22,8%.

"Controlul a avut in vedere obtinerea de informatii concrete in ceea ce priveste nivelul de adaos comercial parcticat de aceste retele alimentare in stransa legatura si cu volumul profitului realizat de supermarket-uri. Pot sa va spun ca este doar o prima faza a unui program mai amplu care are ca scop evidentierea cresterilor de preturi neconforme cu realitatea", au precizat aceleasi surse oficiale. (Catalin Budescu)

×
Subiecte în articol: economic