x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Giovanni Villabruna, ales președinte al Confindustria România

Giovanni Villabruna, ales președinte al Confindustria România

05 Feb 2018   •   13:50
 Giovanni Villabruna, ales președinte al Confindustria România

Asociaţii Confindustria Romania s-au reunit la finalul săptămânii trecute la Bucureşti pentru alegerea noului Preşedinte Confindustria România precum şi a Consiliului Naţional Confindustria România, arată un comunicat remis, luni, AGERPRES. 

Fostul Preşedinte, Mauro Maria Angelini, nu a putut participa la întrunire, din motive personale. 

Giovanni Villabruna, (Ansaldo Nucleare - Grupul Ansaldo Energia), cu o experienţă profesională de peste treizeci de ani în România, a fost ales Preşedinte al Asociaţiei cu un rezultat excepţional, obţinând 97% dintre voturile membrilor, drept dovadă a atenţiei de care a beneficiat această prestigioasă candidatură precum şi a interesului în creştere pentru proiectul Confindustria. 

Intre temele pe care le va aborda cu prioritate în cadrul mandatului său, Preşedintele Villabruna a enumerat dezvoltarea asociativă, nu doar în sensul creşterii numerice cât şi a celei calitative. A subliniat de asemenea necesitatea unui dialog mai amplu cu întreprinderile de mari dimensiuni aflate în România, adresând un mesaj de reflecţie către marile bănci italiene prezente în România, ce reprezintă un partener indipensabil în susţinerea dezvoltării în special a IMM-urilor. Noul Preşedinte a menţionat şi sectoarele de mare interes pentru creşterea României, precum Agricultura, care într-un sens mai amplu poate fi considerată Agroindustrie, Energia, Construcţii/Infrastructură şi Mediu. 

Giovanni Villabruna a citat în cadrul discursului său de învestitură întârzierile din cauza birocraţiei, creşterea costului muncii, lipsa mâinii de lucru ca fiind câteva dintre problemele întâmpinate de oamenii de afaceri italieni în România. 

Echipa lui Villabruna în cadrul Confindustria România în perioada 2018-2020 este alcătuită din: Alessandro Romei (Rina Simtex) în calitate de Prim Vicepreşedinte; Giulio Bertola (ADV Communication) - Delegat pentru raporturile cu Confindustria; Nicola Longo Dente (UNICREDIT); Roberto Falato (Boscolo&Partners Consulting) - Trezorier; Fausto Mastrini (Auto Perugia) - Delegat pentru IMM-uri; Wolfgang Meier (Pirelli); Alessio Miconi (Oma Romania) - Delegat pentru relaţiile industriale şi Marco Nicastro (AGRO MAGISA) - Delegat Agroindustria. Echipa Preşedintelui Villabruna este completată de cei patru Consilieri aleşi de Adunare: Vincenzo Gaudino (TELECOMPONENTI ROMANIA); Luca Rabbia (GOLD PLAST); Davide Crovetti (SCG BUILDING); Andrea Infriccioli (BANCA IFIS). 

La Adunare a participat în calitate de oaspete de onoare la finalul lucrărilor, ES Ambasadorul Italiei la Bucureşti, Marco Giungi, care în cadrul salutului său a vorbit despre importanţa operativităţii sinergice dintre toţi componenţii 

Sistemului Italia în favoarea antreprenoriatului italian din România. În sală au fost prezenţi şi reprezentanţii celorlalte organizaţii care alcătuiesc Sistemul Italia în România: Directorul ICE, Luca Gentile, Directorul Institutului Italian de Cultură, Ezio Peraro şi Preşedintele Camerei de Comerţ Italiene pentru România, Roberto Musneci.AGERPRES

×
Subiecte în articol: giovanni villabruna ansaldo cofindustria