x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie GM a bătut palma cu Spyker pentru vânzarea Saab

GM a bătut palma cu Spyker pentru vânzarea Saab

de Florina Zainescu    |    26 Ian 2010   •   00:00

General Motors a ajuns la un acord cu producătorul olandez de maşini sport de lux Spyker Cars privind vânzarea diviziei suedeze Saab.

Spyker a fost de acord să plătească 74 milioane de dolari în numerar şi 326 milioane de dolari în acţiuni preferenţiale la compania care va apărea în urma preluării, au anunţat reprezentanţii companiei citaţi de Bloomberg. Aceştia se aşteaptă ca tranzacţia să se încheie în februarie, cu rezerva ca Suedia să garanteze pentru Saab un împrumut de 400 milioane de euro (563 milioane de dolari) de la Banca Europeană de Investiţii.

Saab se numără printre cele patru branduri, alături de Pontiac, Saturn şi Hummer, la care americanii de la General Motors (GM) au anunţat că renunţă după ieşirea din faliment la 10 iulie 2009. Mai mult, GM a anunţat în decembrie anul trecut declanşarea procesului de lichidare a Saab. Astfel, vânzarea fabricii va însemna salvarea în mare parte a celor 3.500 de locuri de muncă.

Producătorul olandez Spyker este deţinut în proporţie de 30% de grupul financiar rus Convers, controlat de miliardarul Vladimir Antonov, iar o participaţie de 25% aparţine fondului suveran Mubadala Development Company din Abu Dhabi.

×
Subiecte în articol: redactie