x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Google Cloud Platform - cum arată integrarea unui website?

Google Cloud Platform - cum arată integrarea unui website?

19 Iul 2022   •   14:03
Google Cloud Platform - cum arată integrarea unui website?

Este posibil să te încurci în opțiuni și limbaj atunci când vine vorba de crearea și găzduirea unui site pentru afacerea ta. Din anul 2008 înainte, Google Cloud Platform (GCP) simplifică aceste proceduri și a transformat găzduirea web într-un proces accesibil și rapid cu nenumărate beneficii pentru orice companie în căutare de prezență online.

Google Cloud Platform te ajută să simplici și să economisești bani atunci când vine vorba de crearea și găzduirea unui website pentru afacerea ta. Renunță la ideea de server, construiește un website fără cod și lansează-ți afacerea în online cu infrastructura și experiența Google.

Ce este Google Cloud Platform?

Google Cloud Platform (GPC) este un set de servicii cloud computing oferite de Google precum mașini virtuale, medii de aplicații tip container, baze de date cloud, modele de învățare și multe altele. Aflați mai multe la acest link: https://fotc.com/ro/google-cloud-platform/.

Google nu doar oferă spațiu de server, dar îți permite, de asemenea, să îți construiți propria infrastructură, adaptată la nevoile companiei tale. În acest moment (nr. Mai 2022), GCP oferă aproape 200 de servicii cloud, instrumente și componente care pot fi adăugate în mod liber la infrastructură sau eliminate – în funcție de nevoile actuale și viitoare.

Cum construiești un website cu Google Cloud Platform?

Cu Google Cloud Platform poți construi și un website pentru afacerea ta. Pentru acest lucru, este important să ai un cont Google și să fii proprietarul/administratorul domeniului web al companiei.

În GCP, poți găzdui un website în Google Compute Engine, Google Cloud Storage, cât și Google App Engine. În acest articol, îți vom explica cum să creezi un website în Google Cloud Storage. Contactează echipa de experți Google FOTC pentru a-ți personaliza călătoria în cloud și pentru a primi sfaturi adecvate nevoilor tale.

Dacă vrei să construiești un website static doar cu HTML, CSS, JS și imagini, nu ai nevoie de un server. Este suficient să îți încarci fișierele în Google Cloud Storage, iar site-ul tău poate fi lansat live în câteva minute.

Câțiva pași simpli pentru a crea un website static în Google Cloud Storage:

1. Domeniu înregistrat. Să presupunem că ai deja domeniul companiei înregistrat pe numele tău, la fel și un cont Google Cloud. Următorul pas presupune verificarea ta ca proprietar al acestui domeniu. Din consola Google Cloud Storage, va trebui să adaugi acest domeniu în secțiunea ”Add a Property”.

2. Direcționează domeniul tău în Cloud Storage. Pentru a face acest lucru, trebuie să creezi o înregistrare CNAME care să indice domeniul tău www.domeniultau.ro în c.storage.googleapis.com. Aceasta trebuie adăugată în setările DNS ale domeniului și trebuie să direcționeze CNAME către adresa Storage.

3. Creează o bucket (Cloud Storage depozitează datele în obiecte, iar obiectele în buckets) în consola GCP. Din pagina de Storage a GCP, selectează ”Create bucket”. La secțiune de numei vei adăuga domeniul sub forma www.domeniultau.ro, la Default storage class, vei selecta ”multi-regional”, iar la locație – cea mai apropiată locație de afacerea ta. La următorul pas, poți selecta ”Create” pentru a crea acest bucket.

4. Actualizează permisiunile pe website din secțiunea ”Permissions”. Aici, le poți da acces și altor utilizatori la secțiunea backend a website-ului. Din acest punct, bucket-ul tău este live și vizibil publicului.

5. Încarcă fișiere în website și configurează-l pentru clienți. Din pagina Storage, vei putea accesa bucket-ul site-ului tău de la butonul cu trei puncte din dreapta numelui. După ce selectezi ”Edit website configuration”, vei putea încărca principalul fișier html al website-ului, cât și pagina de eroare a acestuia. Selectează ”Salvează”. Din acest punct, website-ul tău este complet funcțional, setat integral în cloud.

Cu Google Cloud Platform vei găsi și alte instrumente care să îți împingă afacerea în direcția potrivită. Încearcă și suita Google Workspace pentru a beneficia de email de afaceri cu domeniul website-ului construit.

Vrei și mai multe opțiuni pentru cartea de vizită a companiei tale? FOTC, împreună cu serviciile Google Cloud, te va ajuta să rezolvi provocările proprii industriei tale.

Folosește voucherul de 500$ din partea FOTC pentru orice tip de suport Google Cloud Platform. FOTC te va sprijini în configurarea mediului și în explorarea întregului potențial al serviciilor GCP.

 

×