x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Grecia va rata ţinta de deficit bugetar în 2011

Grecia va rata ţinta de deficit bugetar în 2011

de Daniela Ivan    |    02 Sep 2011   •   13:08

Discutiile dintre guvernul grec si delegatia de inspectori ai UE, FMI si BCE au fost intrerupte si urmeaza sa fie reluate in zece zile, dupa ce Atena a anuntat ca va rata tintele de deficit bugetar pentru acest an, transmite Reuters.

Oficialii eleni spun ca discutiile vor fi reluate in zece zile, desi initiali acestia spusesera ca negocierile se vor desfasura fara intreruperi. Partile nu au cazut de acord asupra nivelului depasirilor si nici asupra motivelor derapajului. "Primul ciclu de negocieri a luat sfarsit. Inspectorii vor reveni in zece zile pentru a vedea proiectul de buget pentru 2012 si pentru a incheia misiuena. Discutiile nu sunt inghetate", a declarat pentru Reuters un oficial al ministerului elen al Finantelor.

Tinta de deficit bugetar asumata de Grecia pentru acest an este de 7,6% din PIB, insa o sursa oficiala apropiata misiunii UE/FMI/BCE a declarat joi ca indicatorul se va ridica la cel putin 8,6% din PIB.

Actiunile bancilor elene au scazut cu pana la 7,3% vineri la Atena din cauza evenimentelor, in timp ce pietele europene inregistreaza deprecieri modeste.

×