x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Grupul finlandez Nokia va desfiinţa până la 10.000 de locuri de muncă, circa o cincime din total

Grupul finlandez Nokia va desfiinţa până la 10.000 de locuri de muncă, circa o cincime din total

de Mediafax    |    14 Iun 2012   •   08:11
Grupul finlandez Nokia va desfiinţa până la 10.000 de locuri de muncă, circa o cincime din total

Nokia intentioneaza sa desfiinteze pana la 10.000 de locuri de munca si sa inchida noi unitati, parte a unui proces de restructurare prin care producatorul finalandez de telefoane mobile vrea sa opreasca avansul pierderilor si sa inverseze un declin al vanzarilor de smartphone-uri.

Programul de restructurare prevede inchiderea unor unitati din Finlanda, Germania si Canada, precum si plecarea mai multor directori. Numarul posturilor care vor fi desfiintate reprezinta aproape o cincime din total, excluzand o companie mixta detinuta in parteneriat cu Siemens, potrivit Bloomberg.

Noile reduceri de posturi, prin care Nokia vrea diminuarea costurilor cu 1,6 miliarde de euro pana in 2013, se adauga desfiintarii a aproape 14.000 de locuri de munca anul trecut, scrie Wall Street Journal.

Directorul genral al Nokia, Stephen Elop, care a preluat postul in 2010, reorganizeaza grupul dupa ce a pierdut cota de piata in ultimii ani in fata Apple si Samsung.

Nokia a anuntat, joi, de asemenea, ca se asteapta ca pierderile din trimestrul al doilea sa fie mai mari de 3% din venituri in primul trimestru. Anterior, grupul anticipa ca marja se va situa la un nivel similar sau mai redus fata de primul trimestru.

Actiunile Nokia au scazut cu 6% dupa anunt.

Intr-un anunt separat, Nokia a informat ca a vandut divizia de telefoane de lux Vertu fondului de investitii EQT pentru o suma nedezvaluita si ca va analiza renuntarea la alte active neesentiale.

Parte a programului de restructurare, Nokia a anuntat in septembrie anul trecut inchiderea fabricii din Romania si concedierea a 2.200 de angajati. Grupul finlandez incepuse productia la Jucu, Cluj, in februarie 2008, investitia in fabrica ridicandu-se la 60 milioane euro.

×