x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Halliburton a dat o gaura de 8 miliarde de dolari

Halliburton a dat o gaura de 8 miliarde de dolari

17 Iun 2004   •   00:00

Criticii presedintelui Bush au acum apa la moara, dupa ce un control al Pentagonului la compania Halliburton a dezvaluit ca aceasta si-a cam batut joc de banii contribuabililor.

ANA ILIE

Firma, despre care se stie ca are legaturi stranse cu administratia americana, prin intermediul vice-presedintelui Dick Cheney, fost director al Halliburton, nu poate justifica nici mai mult nici mai putin de 8 miliarde de dolari din banii guvernamentali, acordati pentru diverse contracte in Kuweit si Irak.

CHELTUIELI NEJUSTIFICATE. Descoperirile au fost sustinute si de marturisirile unor fosti angajati ai companiei, care i-au povestit unui congresman american tot felul de nereguli: cum Halliburton incasa, prin subcontractorii sai, 100 de dolari pentru spalarea unei incarcaturi de 7 kilograme de rufe sau cum nu s-a sfiit sa abandoneze camioane in valoare de 85.000 de dolari, atunci cand acestea aveau o simpla pana de cauciuc. Pe langa faptul ca dezvaluirile

au declansat un nou tir al criticilor la adresa razboiului din Irak si a politicii presedintelui Bush, si Pentagonul a fost atins de un val de semne de intrebare cu privire la corectitudinea deciziei de a angaja contractori privati pentru diverse servicii, de la aprovizionarea cu mancare pana la furnizarea de combustibil.

IN MIJLOCUL FURTUNII. Congresmanul democrat Henry Waxman a publicat aceste dezvaluiri, cu scopul declarat de a "portretiza o companie si un mediu al contractorilor in care totul a luat-o razna". Halliburton a fost intotdeauna in mijlocul controverselor, mai ales dupa ce a reiesit ca a "castigat" fara competitie, datorita legaturilor cu mediul politic, un contract in valoare de 7 miliarde de dolari pentru stingerea incendiilor de la instalatiile petroliere din Irak.

×
Subiecte în articol: economic