In miezul zilei, in zarva unui Bucuresti grabit si aglomerat, trecatorii au inceput sa se opreasca uimiti: o caravana cu zece masini de epoca defila nestingherita pe traseul Sala Palatului, Piata Unirii, Piata Presei Libere.
ANDREEA HIRICA
In fruntea coloanei, un superb Ford gri, din anul 1928, atragea priviri admirative. Luati prin surprindere, trecatorii au fost purtati in timp, in Bucurestiul de altadata, unde parca pana si automobilele ieseau "la brat", pe bulevard.
INSPIRATIE. Evenimentul a fost inspirat de Tissot, marca elvetiana care produce, de peste un veac si jumatate, instrumente de masurat timpul.
Tissot in Romania este de zece ani, in portofoliul Helvetansa. "Caravana noastra a vrut sa demonstreze ca valorile autentice nu se demodeaza, nu isi pierd puterea de seductie de-a lungul timpului; zambetul trecatorilor ne-a confirmat inca o data acest lucru", povesteste Daniela Filip, reprezentatul Helvetansa.
TRADITIE. Anul trecut, Tissot a sarbatorit 150 ani de traditie, in acelasi timp cu cei 150 ani de cand Teatrul National a aprins facliile in Sala Mare; cu aceasta ocazie, in foaierul TNB a fost deschisa, pentru publicul roman, o expozitie de ceasuri vechi. De la afacerea de familie intemeiata in 1853 in orasul Le Locle, situat in muntii Jura, din Elvetia, ceasornicarul elvetian a mostenit un spirit inovativ si o permanenta cautare a perfectiunii. Marturie stau ceasul Tissot cu doua fusuri orare (din 1853), ceasul anitimagnetic, din 1930, precum si modelele anilor 80, cu carcasa din sidef, lemn si piatra. Provocarea preciziei si cautarea perfectiunii au transformat Tissot in Official Timekeeper pentru evenimente sportive mondiale, de la hochei pe gheata, pana la motociclism, ciclism si scrima.
Pentru cei care inca se mai intreaba ce face timpul, intre doua batai de ceasornic, Helvetansa continua, in aceasta saptamana, povestile care au inspirat fiecare dintre cele 15 marci ale orologeriei elvetiene, pe care in cei zece ani de existenta si le-a atras in portofoliu.
Citește pe Antena3.ro