x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Hidroelectrica a distribuit dividende record!

Hidroelectrica a distribuit dividende record!

28 Iul 2018   •   08:19
Hidroelectrica a distribuit dividende record!

Hidroelectrica a distribuit dividende în valoare totală de 1,134 miliarde de lei, cele mai mari din istoria companiei, reprezentând 90% din profitul pe anul trecut, se arată într-un comunicat al companiei. 

 

Din total, 908 milioane de lei merg către Ministerul Energiei, care deţine 80% din acţiuni, iar 226 milioane de lei, către Fondul Proprietatea, celălalt acţionar. Suma distribuită este cu 10% mai mare decât cea acordată anul trecut. În 2017, Hidroelectrica a avut rezultate financiare-record: 3,254 miliarde de lei lei cifra de afaceri şi 1,603 miliarde de lei profit net, realizat în condiţiile unui EBITDA de 69%. 

Producţia şi vânzările de energie din prima jumătate a lui 2018 prevestesc faptul că anul în curs va fi unul şi mai bun pentru Hidroelectrica, a declarat Bogdan Badea, preşedintele Directoratului Hidroelectrica, intr-un comunicat. Compania a produs 9,345 TWh de la începutul anului, până la 30 iunie, cu circa 20% mai mult faţă de perioada similară a lui 2017, când au fost produşi 7,783 TWh. 

"Astfel că ne aşteptăm să depăşim toate recordurile în materie de profitabilitate. Dincolo de hidraulicitatea mai bună, văd aceste performanţe ca rezultat al măsurilor strategice pe care managementul le-a implementat încă din 2017: a fost optimizată schema de personal, au fost regândite planurile de mentenanţă astfel încât să nu avem capacităţi retrase în perioadele de vârf", a continuat Badea. 

Societatea are programate, pentru anul 2018, investiţii în valoare de 109 milioane de euro, cele mai consistente din istoria recentă a companiei. În paralel cu acestea, Hidroelectrica intenţionează să reia în perioada imediat următoare finanţarea unora dintre obiectivele cu funcţiuni complexe viabile din punct de vedere economic, investiţii care au fost până acum blocate. AGERPRES

×