x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Hotel de lux şi golf in Poiană

Hotel de lux şi golf in Poiană

de Florina Zainescu    |    29 Mai 2007   •   00:00
Hotel de lux şi golf in Poiană

Compania INR Management Real Estate investeşte peste 400 de milioane de euro pentru a construi in Poiana Mică, lăngă Poiana Braşov, un proiect imobiliar care va include, printre altele, un teren de golf, un hotel de cinci stele şi circa 1.000 de apartamente şi vile.

Imobiliar - Investiţie de peste 400 de milioane de euro in agrement

Compania INR Management Real Estate investeşte peste 400 de milioane de euro pentru a construi in Poiana Mică, lăngă Poiana Braşov, un proiect imobiliar care va include, printre altele, un teren de golf, un hotel de cinci stele şi circa 1.000 de apartamente şi vile.

Proiectul, denumit Silver Mountain, va fi dezvoltat pe un teren situat la o distanţă de doi kilometri de părtiile de schi din Poiana Braşov şi la circa 15 kilometri de oraşul Braşov. "Vor fi apartamente şi vile de lux destinate vănzării, un teren de golf care acoperă o suprafaţă de 44 de hectare, un club şi o şcoală de tenis condusă de Ilie Năstase, precum şi un hotel de lux", a declarat Simina Istrate, residential specialist la Colliers International, agenţia imobiliară care promovează proiectul. Locuinţele din Silver Mountain nu au fost lansate incă la vănzare.

CONSTRUCŢII. Lucrările de construcţie au inceput deja şi se desfăşoară in etape, iar termenul de finalizare a intregului proiect va fi peste circa şase ani. In prima fază a construcţiei vor fi date in folosinţă 250 de apartamente, această etapă urmănd să fie incheiată in iarna anului 2008. Apartamentele vor avea suprafeţe de la 70 de metri pătraţi la 220 de metri pătraţi.

Hotelul, care va fi clasificat la cinci stele, va avea 190 de camere. Acesta va beneficia de o sală de fitness, piscină interioară şi exterioară, un centru de spa şi un cabinet medical, sală de conferinţe, un patinoar, cazino, cinema, restaurante, cafenele şi un heliport. Complexul va conţine o gamă largă de apartamente cu finisaje de lux, parcări subterane şi, nu in ultimul rănd, o imagine spectaculoasă a imprejurimilor. Arhitectul a proiectat fiecare apartament pentru a oferi cele mai confortabile locuinţe, cu căte o baie pentru fiecare dormitor şi living, spaţii de depozitare şi şemineu pentru apartamentele de trei camere", explică Istrate. După vănzare, apartamentele din hotel pot fi subinchiriate de hotel, proprietarii acestora recuperăndu-şi astfel investiţia. In prezent sunt in curs de finalizare negocierile privind afilierea hotelului, care va fi inaugurat in anul 2009, la lanţul internaţional Radisson.

Proiecte

Terenul de golf la nivel internaţional va acoperi o suprafaţă de 44 de hectare, iar inaugurarea acestuia este prevăzută pentru 2009. Terenul aparţine municipalităţii braşovene, care il va pune la dispoziţia investitorului in baza unui parteneriat public privat. Primăria rămăne proprietara terenului, INR Management Real Estate avănd doar drept de folosinţă. Terenul de golf va fi primul teren de 18 găuri din ţara noastră, investiţia pentru realizarea acestuia ridicăndu-se la 5 milioane de euro, potrivit AmosNews. Pentru pasionaţii de schi, pe perioada iernii terenul de golf se va transforma intr-o zonă schiabilă. Clienţii hotelului pot merge pe părtiile de schi din Poiana Braşov, aflate la doar doi kilometri distanţă, transportul fiind asigurat de Silver Mountain.

×
Subiecte în articol: economic golf