x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie În ce momente avem nevoie să apelăm la un avocat din Cluj

În ce momente avem nevoie să apelăm la un avocat din Cluj

17 Mai 2021   •   18:27
În ce momente avem nevoie să apelăm la un avocat din Cluj

Termenul de avocat ne oferă un disconfort uneori și asta pentru că ne duce cu gândul la fapte penale, judecătorie, tribunal, cât și alte elemente cu care nu ne dorim să ne confruntăm în viață.

 

Însă oricât ne-am dori să le evităm, aceste momente apar la majoritatea oamenilor. De fiecare dată când avem un eveniment cu implicații majore în viața noastră, precum un divorț, achiziționarea unei mașini sau a unui imobil, ar fi indicat să apelăm și la un avocat Turda.

 

În aceste evenimente pot apărea situații conflictuale și pentru ca situația să nu degenereze sau dacă nu putem rezolva conflictul pe cale amiabilă, cel mai bine este să cerem ajutorul unui avocat cu experiență.

 

De unde știm că un avocat are experiență

 

În primul rând, nu este suficient ca un avocat să fie doar un absolvent al unei Facultăți de Drept acreditate. Un avocat Cluj cu experiență trebuie să fie înscris într-un Barou afiliat la Uniunea Națională a Barourilor din România. De menționat faptul că un avocat este obligat prin lege ca anual să participe la stagii de formare profesională pentru a se perfecționa.

 

Eficiență - Serviciile juridice pe care le oferă un avocat cu experiență trebuie să se axeze pe principiul productivității cât și pe cel al eficienței. Acest lucru se referă la faptul că fiecare client în parte trebuie să își prezinte nevoia, cazul, iar avocatul să vină cu soluțiile juridice.

 

Încredere - un avocat din Cluj, Turda sau din altă zonă, trebuie să ofere încredere, sinceritate și transparență, asemenea și clientul. În orice situație, o relație bazată și construită pe încredere reciprocă poate aduce rezultate excelente.

 

Profesionalism - pentru un avocat care practică această meserie din plăcere știe că orice client în parte este important, ori profesionalismul și dăruirea nu trebuie să lipsească în această profesie. Fiecare caz este diferit, iar acest lucru determină ca avocatul să analizeze îndeaproape situațiile juridice pentru a putea anticipa orice consecință, cât și pentru a urmări interesele clientului.

 

Ce te poate determina în alegerea unui avocat bun? Pregătirea și experiența în domeniu. Aceste aspecte devin baza unui avocat profesionist.

 

Faptul că tehnologia este cea care ne ajută din mai multe puncte de vedere, atunci când trebuie să alegem un avocat, îi putem găsi destul de ușor pe motoarele de căutare, mai exact pe publicații de profil, forumuri, cât și alte surse care ne pot ajuta în luarea unei decizii.

 

Relația client - avocat

 

Ca și în alte relații, încrederea este un punct forte. Acest lucru este valabil și în cazul unei relații client-avocat. Atunci când ne prezentăm în fața persoanei care ne reprezintă, acesta trebuie să cunoască absolut toate detaliile legate de cazul pe care îl prezinți. Detaliile au făcut întotdeauna diferența și chiar dacă unele aspecte ale cazului nu ni se par importante, acestea pot conține indicii care pot duce spre rezolvarea cazului, inclusiv detaliile incomode.

 

Este foarte important ca un avocat din Cluj să nu se trezească cu surprize auzite de la adversar în sala de judecată, de aceea trebuie să fim foarte deschiși în ceea ce privește detaliile cazului.

 

Așadar, dacă avem parte de situații în viață pe care simțim că nu le mai putem gestiona și este necesară o cale juridică, trebuie să ținem cont de aceste aspecte importante pentru a alege un avocat care să coincidă cu nevoile noastre.

×