x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Inchisoarea privată. România va construi un penitenciar în parteneriat public-privat

Inchisoarea privată. România va construi un penitenciar în parteneriat public-privat

de Daniel Ionaşcu    |    20 Dec 2011   •   10:16
Inchisoarea privată. România va construi un penitenciar în parteneriat public-privat

Romania vrea sa construiasca un penitenciar in parteneriat public-privat, a declarat premierul Emil Boc, la Forum Invest.

El a declarat ca spera ca acesta sa fie realizat intre un investitor si Administratia Penitenciarelor si ca spera ca acesta sa fie un model care sa fie extins ulterior si in cultura.

"Exista 20 de proiecte ce pot completa investitiile facute cu bani de la buget. Nicaieri in lume investitiile nu se fac doar cu bani de la buget, sunt bineveniti, dar nu ajung", a spus Boc.

El a dat ca exemple proiectul de un miliard de euro al centralei de la Tarnita, unitatile 3 si 4 de la Cernavoda, proiectele AGRI si Nabucco.

Boc a mai anuntat ca 434 kilometri de autostrada se afla in executie prin fonduri europene, dar ca in parteneriat public-privat se vor face in curand mai multe licitatii. Acestea sunt tronsonul de autostrada Sibiu-Pitesti, in valoare de un miliard de euro, autostrada Comarnic-Brasov si cea care va lega Targu Mures de Iasi si Ungheni.
Boc a mai anuntat ca doreste si realizarea de spitale de urgenta regionale impreuna cu privatii iar din agricultura se afla canalele Siret-Baragan si Dunare-Bucuresti.
"Acum suntem in momentul zero. E nevoie de impulsul final pentru pornirea proiectelor", a recunoscut premierul.

×