x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

17 Oct 2006   •   00:00
LA BURSA. Obligatiunile in lei emise de Banca Mondiala, in valoare de 525 milioane de lei, ar putea fi listate incepand de joi la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), potrivit directorului general al BVB, Stere Farmache, citat de Mediafax. Emisiunea de obligatiuni, derulata intre 30 august-12 septembrie, a fost suprasubscrisa in proportie de 21%, investitorii autohtoni cumparand 77% din titluri.

ERSTE MALL. Sparkassen Immobilien, divizia de investitii imobiliare a Erste Bank, va construi un centru comercial de peste 200.000 mp in Sectorul 4 al Capitalei, la intersectia soselelor Calea Vacaresti, Oltenitei, Berceni si Vasile Nitu. Lucrarile vor incepe in decembrie si se vor finaliza in primavara lui 2008, investitia ridicandu-se la 150 milioane de euro. Sparkassen va mai face o cladire de birouri in Piata Victoriei - 80 milioane de euro - si vrea sa cumpere o parte din sediile unitatilor BCR pentru a le revinde. Compania aloca pentru investitii pe piata romaneasca 500 milioane de euro.

ZONE MINIERE. Agentia Nationala pentru Reconstructia Zonelor Miniere a lansat trei programe, cu o valoare totala de 19,1 milioane de dolari, pentru dezvoltarea zonelor afectate de restructurarea sectorului minier, fondurile fiind asigurate de Banca Mondiala si de Guvern. Pentru a solicita acordarea de granturi, autoritatile publice locale trebuie sa participe cu fonduri de 10% din valoarea proiectului, din care 2% vor reprezenta contributia in bani a membrilor comunitatii, prin colecta publica.

PRIVATIZARE. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a scos la vanzare pachetul de actiuni de 53% detinut la producatorul de medicamente Antibiotice Iasi. Potentialii investitori trebuie sa aiba o minima experienta in domeniul farmaceutic si sa ofere un pret bun. Acestia pot depune scrisorile de intentie pana la data de 1 noiembrie 2006, la sediul AVAS. Compania a realizat in primul semestru un profit net de 15,8 milioane de lei (4,46 milioane de euro), in crestere cu 20% fata de perioada similara din 2005.

×
Subiecte în articol: economic milioane