x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    09 Noi 2007   •   00:00
ENERGIE. Preţurile la energia electrică ar putea să nu crească la 1 ianuarie 2008, ca urmare a punerii in funcţiune a reactorului al doilea al centralei nucleare de la Cernavodă, a declarat ieri ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian. El a arătat totodată că lansarea Unităţii 2 a centralei de la Cernavodă - care produce energie cu costuri reduse - ar putea determina inchiderea unor termocentrale, a căror funcţionare necesită cheltuieli ridicate.


PIERDERI.
Gabriel Resources, acţionarul majoritar al companiei Roşia Montană Gold Corporation, iniţiatorul proiectului minier cu acelaşi nume, a inregistrat in primele nouă luni ale anului 2007 pierderi nete de 15,2 milioane de dolari canadieni (16,4 milioane de dolari), de două ori mai mari faţă de anul precedent. In perioada ianuarie-septembrie 2006, Gabriel Resources a inregistrat pierderi de 7,5 milioane de dolari canadieni (8,09 milioane de dolari).


PRIVATIZARE. Autorităţile vor iniţia, in perioada imediat următoare, procedurile privind privatizarea a două dintre cele trei complexuri energetice din Oltenia, a declarat ieri ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian. "Impreună cu AVAS, vrem să pornim privatizarea pentru două complexuri. Unul cu siguranţă va fi Işalniţa (Craiova - n.r.), iar celălalt Turceni sau Rovinari. Procesul de vănzare trebuie iniţiat foarte rapid", a spus Vosganian.


IMPOZITE. Firmele vor putea să plătească online, incepănd de anul viitor, unele taxe şi impozite, măsura urmănd să fie introdusă de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pănă la 30 iunie 2008, a declarat ieri preşedintele instituţiei, Daniel Chiţoiu (foto). ANAF va extinde la nivel naţional, in primul trimestru al anului viitor, proiectul de depunere online a declaraţiilor fiscale, a afirmat Chiţoiu intr-o conferinţă de presă.


GARANTARE. Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru intreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) a acordat in primele nouă luni garanţii in valoare de 148 de milioane de euro şi a obţinut un profit brut de 12 milioane de lei (3,58 de milioane de euro), in creştere cu 27%.

×
Subiecte în articol: economic milioane