x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    12 Ian 2008   •   00:00

12 ianuarie 2008 Acţionarii Fondului Proprietatea pot să vândă titlurile începând de ieri, chiar dacă acesta nu a fost încă listat la bursă, conform Legii societăţilor comerciale.

LEGE. Acţionarii Fondului Proprietatea pot să vândă titlurile începând de ieri, chiar dacă acesta nu a fost încă listat la bursă, conform Legii societăţilor comerciale. Modificarea adusă la statutul Fondului a fost publicată ieri în Monitorul Oficial. Aceasta clarifică modalitatea de înstrăinare a titlurilor. Acţionarul majoritar al Fondului este statul, însă la începutul lunii decembrie existau 3.028 de persoane private, care deţineau 11,26% din capital. (E.S)

 

PENSII PRIVATE. Aso­cia­ţia pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) va sesiza organismele Uniunii Eu­ro­pe­ne dacă administratorii fondu­ri­lor de pensii vor fi obligaţi, prin schimbarea legislaţiei, să garante­ze un randament minim anual al pensiilor private obligatorii. La Senat există chiar un proiect de modificare a Legii 411/2004 privind fondurile de pensii, depus în toamna lui 2007 şi care va fi dezbătut luna viitoare. (CP)

 

TAXĂ. Autorităţile române au declarat miercurea trecută că vor trimite o scrisoare CE cu noua modalitate de calcul a taxei de pri­mă în­ma­triculare, însă scri­soarea nu a ajuns la Bruxelles. “La Bruxe­lles nu a ajuns încă nici o scris­oare din partea autorităţilor de la Bu­cureşti referitoare la modificarea taxei auto”, a explicat, pentru BBC, Maria Assimakopoulou, pur­tă­toa­rea de cuvânt a comisarului european pentru impozitare şi uniune vamală, Laszlo Kovacs. (E.S)

×
Subiecte în articol: economic