x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    15 Ian 2008   •   00:00

 

PLAJĂ. Cinci sectoare de plajă vor fi scoase la licitaţie luna viitoare. Mă

 

PLAJĂ. Cinci sectoare de plajă vor fi scoase la licitaţie luna viitoare. Măsura este posibilă, deoarece Direcţia Apelor Dobrogea – Litoral (DADL) a reziliat contractele cu societăţile C&D Impex Trading SRL şi Consal Trade SRL, care administrau sectoarele de plajă Mamaia II şi VII şi Costineşti II, respectiv Eforie Nord II. Rezilierea s-a produs, deoarece societăţile nu au efectuat reconstituirea garanţiei de bună execuţie în anul 2007. Datoriile celor două societăţi sunt în valoare de 1,2 milioane de lei, din care 185.000 reprezintă penalităţi.

În urmă cu patru luni, DADL a reziliat şi contractul din zona Neptun-steaguri, deţinut de SC Eurocompany Impex SRL. (E.S.)

 

Proiect. Salariaţii Electrica vor putea cumpăra 10% din acţiunile filialelor societăţii, în maximum zece tranşe, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă elaborat de AVAS. Titlurile nu vor putea fi vândute timp de trei ani de la expirarea termenului de cumpărare. Salariaţii filialelor Moldova şi Oltenia pot achiziţiona acţiunile până în septembrie 2008, cei de la Enel Banat şi Enel Dobrogea în termen de patru ani de la aprobarea ordonanţei, iar la restul în termen de patru ani de la data transferului de proprietate. Vânzarea acţiunilor către salariaţi se va face la preţul plătit de investitor în momentul privatizării şi ajustat în funcţie de datoriile filialelor. (D.I.)

 

BANI. Averile şefilor de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) au crescut cu câteva sute de mii de lei sau cu imobile faţă de anul 2006, conform declaraţiilor de avere pe 2007. Astfel, pe lângă case, maşini şi bijuterii în valoare de 20.000 de euro, lui Teodor Atanasiu, preşedintele AVAS, i-au mai intrat în cont şi 125.000 de lei. Contul lui Laszlo Gyerko, vicepreşedintele AVAS, a crescut cu 182.700 de lei, ajungând la 258.700 de lei, iar Constantin Botez, vicepreşedinte AVAS, a achiziţionat un apartament în Bucureşti. (E.S.)

 

GAZE. Creşterea preţurilor în 2008 va fi mică şi nu va avea impact major asupra inflaţiei, a anunţat ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian. El nu a putut să precizeze însă care va fi preţul gazelor în acest an. “Majorarea preţurilor la gaze nu va fi spectaculoasă, iar impactul asupra creşterii preţurilor  nu va fi unul major”, a declarat Vosganian. Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a decis că preţurile la gaze ar fi trebuit să urce la începutul lui 2008, însă o decizie în acest sens va fi adoptată în luna ianuarie. (Daniela Ivan)

×
Subiecte în articol: economic