x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    18 Ian 2008   •   00:00

BANI. Firmele de transport de marfă propun Ministerului Transporturilor introducerea unui tarif unic minim pe kilometru la transportul de marfă şi subvenţionarea cu 50% a valorii rovinietei. În cazul în care autorităţile resping  propunerile lor, transportatorii au ameninţat că vor declanşa greva generală. Proiectul de memoriu a fost realizat de firma de transport Aim Maxim Cargo, potrivit căreia cererile sunt susţinute de câteva sute de firme din domeniu. (E.S)

 

PROIECT. Ministerul Transporturilor alocă circa două milioane de euro pentru dezvoltarea unei strategii de prevenire a pagubelor produse de inundaţii în transporturi. Strategia va cuprinde analiza situaţiei actuale a reţelei de transport, analiza statisticilor referitoare la inundaţii, un plan de acţiune, precum şi instruirea a 34 de reprezentanţi din MT şi Compania Naţională de Autostrăzi. Proiectul va fi realizat de compania AAM Mangement şi predat în noiembrie 2008. (E.S)

 

OBLIGAŢIUNI. Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF) a respins ieri toate cererile băncilor comerciale de cumpărare de obligaţiuni de stat de tip benchmark, cu scadenţa la zece ani, considerând că randamentul solicitat de instituţiile de credit este prea ridicat. Aceasta a fost prima licitaţie pentru obligaţiuni organizată de MEF în acest an. Valoarea emisiunii a fost stabilită la un miliard de lei, iar la licitaţie au participat 12 bănci.

×
Subiecte în articol: economic